pátek 10. května 2024

Nostradamova proroctví na rok 2024 hrozí katastrofami i smrtí papeže

Co předpověděl Nostradamus na rok 2024?

proroctví

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Věhlasný lékař, astrolog a prorok žijící v 16. století předpověděl řadu událostí. Od nástupu Hitlera k moci, přes atentát na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a teroristický útok 11. září 2001 až po pandemii covidu. Nostradamus se řadí mezi nejuznávanější proroky, takže by se jeho věštba na rok 2024 neměla brát na lehkou váhu.

Vydáním slavné knihy Proroctví, originálním názvem Les Prophéties, v roce 1555 Nostradamus daroval světu a jeho budoucím generacím poetický svazek, který předpovídá války, přírodní katastrofy, občanské nepokoje, politické změny a další. Predikce na rok 2024 se zřejmě týkají britského krále Karla III., naznačují velkou válku i povodně vyvolávající hladomor.

Proroctví hovoří o „královi ostrovů, který bude násilně vyhnán“. Spekulace směřují ke Karlovi III., jakožto nejpravděpodobnějšímu kandidátovi na abdikaci. Nostradamus tvrdí, že král, který prošel kontroverzním rozvodem, bude „násilím vyhnán“ a nahrazen „tím, kdo nebude mít znaky krále“.

Dále prorok předpovídá ničivé tsunami a rozsáhlé povodně, které postihnou nespecifikovanou část světa, následované ničivým „velkým hladomorem“. Věštba zmiňuje také suchou a spálenou zemi. Přírodní katastrofy v důsledku klimatických změn tak zřejmě budou pokračovat i v roce 2024.

Proroctví hovoří také o násilném mezinárodním konfliktu. Kryptický výrok zní: „Červený protivník zbledne hrůzou. Vyžene velký Oceán do hrůzy.“ Analytici věří, že to může naznačovat eskalaci konfliktu v Asii s Čínou, do kterého jsou zapojeny země NATO, potenciálně vedoucí k násilnému vojenskému střetu nebo plnohodnotné válce.

Nostradamus předpovídá i jmenování nového papeže. Papež František se podle proroka nedožije 88. narozenin, které by mě oslavit příští rok v prosinci. Nostradamus píše: „Smrtí velmi starého pontifexe. Bude zvolen římský stařec.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: JPOST, History, Mirror

Související

Devaterčata se svými rodiči
Ostatní Zajímavosti

První devaterčata na světě oslavila třetí narozeniny

cukrovka
Zdraví Zajímavosti

Inzulin by se mohl polykat. Vědci vymysleli pilulky pro diabetiky

profimedia-0869487605
Zahraniční Zajímavosti

Archeologové odhalili podobu neandrtálkyně, která zemřela před 75 tisíci lety

profimedia-0869114633
Zahraniční

Karel III. se vrátil k plnění veřejných povinností