neděle 12. května 2024

NHL se vrací do Prahy. Představí se i česká hvězda

Po dvou letech se v pražské O2 areně představí hokejové týmy NHL. Hráči New Jersey Devils a Buffala Sabres odehrají utkání 4. a 5. října.

Ondřej Palát odehraje v Praze utkání NHL

Ondřej Palát odehraje v Praze utkání NHL
Zdroj: Profimedia

  • Ondřej Palát odehraje v Praze utkání NHL
  • Zdroj: Profimedia

V dresu New Jersey Devils nastupuje zkušený hokejista Ondřej Palát. Dvaatřicetiletý útočník je dvojnásobným vítězem Stanley Cupu. S týmem Tampa Bay Lightning vyhrál nejcennější hokejový pohár v letech 2020 a 2021. V létě 2022 podepsal jako nechráněný volný hráč pětiletou smlouvu s New Jersey Devils. V letošní sezoně nastoupil za Devils k 54 utkáním a připsal si 26 bodů. Rodák z Frýdku-Místku žije v Praze v létě mezi sezonami.

„S Tampou jsem byl ve Stockholmu a viděl jsem, jak moc to znamenalo pro Victora Hedmana, mého dobrého kamaráda," řekl Palát. "Takže jsem si vždycky říkal, že by bylo super zahrát si NHL v České republice, kde mě uvidí rodina, kamarádi, a prostě zažít ten pocit, že hraju NHL v Praze,“ řekl Ondřej Palát na říjnový zápas v Praze.

V týmu Devils figuruje i Tomáš Nosek, který v letošním ročníku nastoupil jen k 21 zápasům a nezaznamenal jediný bod. Po sezoně mu vyprší smlouva a s největší pravděpodobností se stane volným hráčem. Není tedy jasné, zda Tomáše Noska v Praze proti Sabres uvidíme.

V dresu Buffala nastoupil v letošní sezoně pouze Lukáš Rousek. Za Sabres odehrál sedm zápasů. Na farmě v Rochesteru hraje Jiří Kulich a funkci asistenta trenéra zastává Václav Prospal.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Lauko oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Laukova trefa nezabránila vysoké prohře Bostonu

profimedia-0855023318
Domácí

Traktory míří do Prahy. Zemědělci svolali protest na 22. května

Filip Chytil se vrátil na led
Hokej NHL

Nečasova Carolina je blízko vyřazení, Chytil je zpátky ve hře

Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.
Hokej MS v hokeji 2024

České hokejisty čekají na úvod MS nevyzpytatelní Finové