čtvrtek 2. května 2024

Netflix uvede české sci-fi Bod obnovy i film o Mašínech

Netflix do svého katalogu ukořistil dva výrazné tuzemské filmy, které zatím byly uvedeny pouze v kinech. Nabídne sci-fi Bod obnovy i na Oscary vyslané Bratry.

Bratři

Hlavní představitelé snímku Bratři.
Zdroj: CinemArt

  • Hlavní představitelé snímku Bratři.
  • Zdroj: CinemArt

Od středy 24. ledna měla být na Netflixu dostupná dvojice výrazných tuzemských počinů z loňského roku, a to Bod obnovy a Bratři. Nakonec si však od tohoto dne mohou předplatitelé pustit pouze sci-fi kriminálku Bod obnovy, jež se na české poměry vymyká brilantním zpracováním blízké budoucnosti včetně zdařilých vizuálních efektů. Předvídatelný děj zachraňují skvělé výkony jak titulní herečky Andrei Mohylové, jež dosud ve filmech nehrála, tak herců ve vedlejších rolí v čele s Václavem Neužilem a Matějem Hádkem.

Film o bratrech Mašínových měl mít také premiéru 24. ledna, ale Netflix nakonec uvedení odsunul na 31. ledna. Dobový snímek Bratři vstoupil do kin 26. října a povedlo se mu ukořistit celkem 112 tisíc diváků, Bod obnovy přilákal o tři tisíce diváků více. Oba filmy si tak přišly ani ne na 20 milionů korun, což při 60milionovém rozpočtu Bratrů a 45milionovém Bodu obnovy není dostatečné, snad se díky prodeji práv Netflixu tuzemští tvůrci částečně zahojí.

Kromě Bodu obnovy a Bratrů má Netflix v nabídce také loňské tuzemské tituly jako drama Úsvit s Eliškou Křenkovou v hlavní roli, Kazmovu ONEMANSHOW: The Movie či drama Dvě slova jako klíč.


Čtěte také:

Leden v kinech: Mijazakiho klasiky a Emma Stone v další oscarovce

Autor: Šimon Mitro

Související

Robert De Niro ve posledním filmu Sergia Leoneho, Tenkrát v Americe (1984)
Film a TV Osobnosti

Před 35 lety zemřel velikán filmu, Sergio Leone

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

kino
Film a TV Kino

Kinaři řešili na CinemaConu uvadající zájem diváků. Klíčem mají být investice

Saoirse Ronan ve filmu Malé ženy (2019)
Film a TV Osobnosti

Jedna z nejnadanějších mladých hereček, Saoirse Ronan slaví 30