sobota 4. května 2024

Na pohřbu Němec plakal a pak jej pro vraždu manželky sebrala policie

„Měla jsi dobré srdce, teď tiše odpočívá, ale není zapomenuto... S láskou, tvůj manžel Andreas," nechal napsal muž do smuteční řeči. Před nedávnem jej právě za vraždu jeho ženy zatkla německá policie.

c607835481df289e7ae78cf1915d1482,4fe1c15a

Oměj horský sehrál hlavní roli ve vraždě, která se stala v Sasku-Anhaltsku.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Oměj horský sehrál hlavní roli ve vraždě, která se stala v Sasku-Anhaltsku.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Roli plačíčího vdovce sehrál Andreas P. z německé obce Muldestausee v Sasku-Anhaltsku dokonale. Ovšem ani to mu nebylo nic platné, protože krátce poté, co pochoval svou 63letou manželku Marlen, si pro něho přišla policie. Ta jej obvinila z toho, že svou ženu na popud své, o pět let mladší milenky, zavraždil. Případ se měl stát na konci letošního dubna, ovšem s obviněním přišla německá policie podle listu Bild, až nyní.

Podle spisu měl Andreas P. přimíchat své ženě do jídla trochu klasické zahradní rostliny oměje horského, která však patří k těm nejjedovatějším, které se vyskytují v podmínkách střední Evropy. První pokus o vraždu však nevyšel. Muž proto den na to namíchal ženě do jogurtu ještě větší dávku, která však už účinná byla. Žena skončila v nemocnici, kde o den později zemřela.

Policie už obvinila i 58letou ženu, mužovi milenku, z toho, že o plánované vraždě věděla. Byla to ona, která mu dala nůž na krk s tím, ať si vybere mezi ní a jeho ženou.

Autor: Jan Skala

Související

1500x500
Krimi

V Radbuze plavala lidská hlava. Policisté možná mají vyřešený pitevní rébus

ekonomika
Ekonomika

Globální ekonomika letos vzroste o 3,1 procenta, uvádí OECD

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy