pondělí 20. května 2024

Místo Davidové vyniká Jislová

Světový pohár v biatlonu pokračuje v Rakousku překvapivě.

Jess.jpg

Jessica Jislová v cíli.
Zdroj: Petr Slavík / Český biatlon

  • Jessica Jislová v cíli.
  • Zdroj: Petr Slavík / Český biatlon

Dlouhodobě je pořád největší českou biatlonovou hvězdou Markéta Davidová. Momentálně za ni však v roli tahounky reprezentace zaskakuje Jessica Jislová. Na světovém poháru v rakouském Hochfilzenu skončila ve sprintu na 7,5 kilometru desátá.

„Před startem jsem byla trochu nejistá, ale pak jsem si řekla, že si pojedu to svoje. Nikoho jsem kolem sebe neměla, takže jsem se snažila pracovat se svojí hlavou. Abych si pohlídala všechny věci. Myslím si, že jsem to zvládla dobře,“ dokonale zhodnotila závod.

Mimochodem, v elitní desítce se ocitla poprvé od předminulé sezóny, takže jde o velkou událost nejenom pro ni, ale taky pro její týmové parťačky.

Voborníková dojela šestnáctá, což je pro ni vynikající výsledek. Charvátová skončila 29. a Davidová vinou ještě horší střelby až 47.

Trenér ženského národního týmu Egil Gjelland komentoval výkon Davidové střízlivě: „Velmi dobře běžela. Samozřejmě to od ní byla špatná střelba, ale musíme se dívat i na pozitivní věci a pokračovat v práci. Už v sobotu se to může otočit.“

Autor: Jakub Holý
Zdroj: biatlon.cz

Související

profimedia-0857290393.jpg
Ostatní

Češi září ve světových pohárech

profimedia-0857274083.jpg
Ostatní

Krčmář: Je potřeba se zamyslet

profimedia-0856940627.jpg
Ostatní

Nejlépe bojovala Voborníková

profimedia-0855095538.jpg
Ostatní

Davidová i muži skončili jedenáctí