sobota 18. května 2024

Lupiče dopadli po 27 letech. Prý se mu ulevilo

Kriminalisté zadrželi muže, který v roce 1995 přepadl dodávku bezpečnostní agentury a s komplicem uloupil přes dvanáct milionů slovenských korun.

Na konci července roku 1995 v Nitře přepadl tehdy čtyřicetiletý muž se svým komplicem pracovníka bezpečnostní agentury, který převážel velký finanční obnos. Se zbraní v ruce si nejprve vynutili klíče od vozu a poté sebrali dva kufříky s hotovostí přesahující dvanáct milionů slovenských korun. Muže omráčili několika údery do hlavy a pak se po nich slehla zem.

Pátrání po pachateli bylo na Slovensku několik dlouhých let bezúspěšné. V roce 2007 se ukázalo, že by se mohl pohybovat na území České republiky. Policie proto vydala evropský zatykač.

Čeští kriminalisté se neměli čeho chytit a protože muž vystupoval pod smyšleným jménem, bylo složité ho nalézt. Ke kriminalistům z desátého oddělení Prahy I se pak ale dostala informace, že hledaný by měl jít na vyšetření do jedné z pražských nemocnic.

Tam si pro něj také kriminalisté přijeli. Překvapilo je, že místo agresivního lupiče zadrželi osmašedesátiletého muže o berli, který se na ně doslova těšil. Prý se mu moc ulevilo, že nemusí čekat, kdy si pro něj konečně přijdu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemuseli policisté použít ani pouta a zákrok se odehrál v poklidu.

Hledaný si zařídil potřebné léky a pak putoval zpět na Slovensko, kde si odpyká dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Související

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie

GNoJyigXMAEBQAE
Zahraniční

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie

GNcjNFNWwAAhd0M
Zahraniční

Demonstranti blokují budovu gruzínského parlamentu. Policie nasadila vodní děla