sobota 27. července 2024

Tři prodavačky zkolabovaly po konzumaci sušenek

Zapeklitý případ se podařilo rozluštit brněnským kriminalistům ze speciálního toxi týmu. Vše odstartovalo oznámení o náhlé nevolnosti hned tří prodavaček v samoobsluze potravin v brněnských Zábrdovicích.

marihuana

Marihuana.
Zdroj: Pixabay

  • Marihuana.
  • Zdroj: Pixabay

Stav žen se během pár chvil zhoršil natolik, že musely být hospitalizované v nemocnici na jednotce intenzivní péče, upadaly totiž i do bezvědomí. Až toxikologické vyšetření v nemocnici objasnilo, co kolaps tří žen způsobilo. Byla to akutní otrava omamnou látkou THC.
Policisté zjistili, že do prodejny toho dne přišli dva muži nakupovat suroviny k pečení. Do obchodu se později vrátili a prodavačky pohostili upečenými sušenkami. Jenže do sladkého pečiva navíc přidali i marihuanu. To samozřejmě prodavačky nevěděly a sušenky s chutí snědly. Pokrm u nich potom vyvolal popsané obtíže.

Kriminalisté po podezřelých dlouho pátrali, dvojice mužů jakoby zmizela. Pracovali proto i s verzí, že to mohou být cizinci. A to se nakonec potvrdilo, v Brně se totiž zdržovali jako příležitostní dělníci. V květnu se je podařilo vypátrat a dopadnout. Teď je čeká soud, zpovídat se budou z otravy tří prodavaček.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

vlak čd
Domácí

Výstavba vysokorychlostní trati mezi Brnem a Přerovem začne příští rok, říká Kupka

Stará radnice v Brně.
Domácí

Stará radnice v Brně se stala národní kulturní památkou

Milan_Kundera
Ostatní literatura

Rok po Kunderově smrti vyšla jeho Totožnost poprvé v češtině. Pokřtí ji v září

1280px-Janáček_ca_1890
Hudba

Leoš Janáček by oslavil 170. narozeniny. Ty se připomínají zejména v Brně