čtvrtek 2. května 2024

Klimatičtí aktivisté vypouštěli kola v Brně, obětí byli i jejich příznivci

„Brňané v noci ze čtvrtka na pátek opět vyšli do ulic svého města a vypustili pneumatiky 39 velkým autům,“ pochlubilo se hnutí Tyre Extinguishers na sociálních sítích. Aktivisté se zaměřují na vozy typu SUV.

F19HJKRXgAEVZal

Aktivisté vypouštějí pneumatiky velkým vozům.
Zdroj: Tyre Extinguishers

  • Aktivisté vypouštějí pneumatiky velkým vozům.
  • Zdroj: Tyre Extinguishers

„Když si velká auta přestanou kupovat ti, kteří je používají jen pro jízdu ve velkoměstech, bude to jedna z nejsnazších a nejméně bolestivých cest, jak omezit emise za ČR,“ argumentují.

Už v minulosti se jim podařilo vypustit pneumatiky u SUV s elektrickým pohonem. Tentokrát se také sekli. „V noci nám vyfoukli aktivisté pneumatiky. Nám, kteří jsme oba hodně enviro aktivní, oba přispíváme dost peněz skrze neziskovky a autem jezdíme minimálně,“ posteskla si majitelka Dusteru 1,2 na sociálních sítích. „Čeho dosáhli? Musela vyjet odtahovka, řešit to policie a vyjeli jsme o hodinu později na dlouho domluvený výlet. Doufám, že jsou na sebe hrdí,“ doplnila.

366838151_680967457405955_384085790601263159_n

Vypuštěné pneumatiky je totiž bez kompresoru téměř nemožné nafouknout. Navíc se při delším stání na jednom místě mohou značně poškodit. Aktivisté tak zapříčinili kromě zdržení jedné jízdy i výjezd policie a odtahového vozu.

Řada lidí v komentářích pod příspěvkem čin aktivistů odsoudila. Příznivci naopak tvrdí, že příspěvek na sociální síti je smyšlený. A někteří reagují i vtipně. „Koupil jsem malej kompresor a sadu ventilků. Až tihle dementi zjistí, kolik žere můj třílitrovej kombík, jsem další na řadě,“ napsal uživatel sítě.

Související

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Fotbal FNL

Zábranský spojuje sportovní Brno

dálnice D1
Domácí

Rozšíření D1 v Brně bude hotové o dva měsíce dříve

policie
Krimi

V kauze městských bytů v Brně bylo z korupce obviněno šest lidí

profimedia-0858709460
Krimi

Ukrajinec, který zabil Roma, je definitivně nevinný. Jednal v sebeobraně, řekl soud