sobota 18. května 2024

Kladno prodloužilo bodový půst, Sparta porazila Liberec

Ve středeční dohrávce hokejové extraligy Třinec jednoznačně přejel Kladno 5:0. Sparta dvěma góly do prázdné brány srazily Liberec.

Třinec rozdrtil Kladno 5:0

Třinec rozdrtil Kladno 5:0
Zdroj: Profimedia

  • Třinec rozdrtil Kladno 5:0
  • Zdroj: Profimedia

V dohrávce desátého kola Tipsport extraligy ledního hokeje přivítal třetí Třinec trápící se Kladno. Jágrovi rytíři naposledy bodovali 12. ledna a výhru letos ještě nepoznali. O favoritovi duelu nebylo pochyb. Potvrdil to už v páté minutě domácí Nestrašil, který otevřel skóre zápasu. Kladno na druhé straně i přes střeleckou aktivitu nedokázalo Kacetla v bráně Ocelářů překonat a tak když ve druhé třetině zvyšoval Jeřábek a premiérovou trefou na 3:0 Sikora, bylo prakticky rozhodnuto. V posledním dějství završili nepopulárního bůra Voženílek s Poláškem.

HC OCELÁŘI TŘINEC – RYTÍŘI KLADNO 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Nestrašil (M. Růžička, Voženílek), 24. J. Jeřábek (Polášek), 26. Sikora (Adámek, Čacho), 44. Voženílek (Nestrašil), 48. Polášek (L. Hudáček).



Sparta poslední den přestupového okna oznámila dvě posily - Nicolase Beaudina a Kryštofa Hrabíka a před vyprodanou O2 arenou porazila Liberec 4:1. Oba týmy se od začátku prezentovali útočnou hrou a domácí šli už v sedmé minutě zásluhou Řepíka do vedení. Ale další gól přidali Sparťané až po polovině hrací doby, protože většina pokusů končila u navrátilce do liberecké branky Dávidu Hrenákovi. Také Kovář na druhé straně chytal skvělé utkání a poprvé kapituloval až na začátku třetího dějství. V závěru zkusili Liberečtí na dvakrát hru bez brankáře, ale vůbec se jim nevydařila Moravčík s Kousalem pečetili výhru Pražanů 4:1.

Utkáním s Libercem Sparta uzavřela letošní ročník projektu Sparta vzdává hold, v rámci něhož vybrala více než 1 650 000 Kč na dobročinné účely.

HC SPARTA PRAHA – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Řepík (Horák, Chlapík), 31. O. Najman (Krejčík, Buchtele), 59. Moravčík (Lajunen), 60. P. Kousal (Němeček) – 41. Filippi (Faško-Rudáš, Melancon).

Autor: Ota Černý

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Petr Kváča v dresu Rögle
Hokej Tipsport ELH

Kváča se vrací k Tygrům