sobota 27. července 2024

Kazma slaví. ONEMANSHOW vidělo rekordních 291 tisíc diváků

Jen Avengers: Endgame Kazma se svým filmem nepokořil. Start ONEMANSHOW: The Movie je druhý nejvyšší v historii českých kin.

ONEMANSHOW: The Movie

Plakát k filmu ONEMANSHOW: The Movie
Zdroj: Bontonfilm

  • Plakát k filmu ONEMANSHOW: The Movie
  • Zdroj: Bontonfilm

Zvědaví diváci, bezkonkurenční marketing, vábení na film končící v realitě, nevalná konkurence a mnoho dalších faktorů zřejmě přispělo k tomu, že Kazma zbořil kina. Jeho film ONEMANSHOW: The Movie vidělo za první víkend v kinech 291 761 diváků. Čímž porazil dosavadního českého krále, Anděla Páně 2, jehož o prvním víkendu v kinech vidělo 188 tisíc diváků.

Kazmův biják se zapsal do historických tabulek jako vůbec druhý nejúspěšnější film o premiérovém víkendu. Neporazil jen finále Avengers s podtitulem Endgame, jež přilákalo neskutečných 344 tisíc diváků o prvním víkendu.

Kazma dokázal porazit hity jako Padesát odstínů šedi (254 tisíc), Harry Potter a relikvie smrti - 1.část (246 tisíc), Avatar: The Way of Water (242 tisíc), Hobit: Bitva pěti armád (239 tisíc) či Star Wars: Síla se probouzí (234 tisíc). Ať už bude návštěvnost ONEMANSHOW v následujících dnech a týdnech padat jakoukoli rychlostí, tak Kazma o rekordní start jen tak nepřijde.

Jen pro informaci, tržby Kazmova filmu jsou po prvním víkendu v kinech 54,1 milionu korun. Což je o milion víc než dosáhla v českých kinech za celou dobu v distribuci česká komedie Ostrov, ale také letošní velkofilmy jako Indiana Jones a nástroj osudu (41 milionů) Spider-Man: Napříč paralelními světy (40 milionů) či Rychle a zběsile 10 (34 milionů).

Počtem diváků se Kazma hned po prvním víkendu zařadil na šesté místo v návštěvnosti za letošní rok. Na Ostrov na pátém místě a Super Maria na čtvrtém mu schází jen pár desítek tisíc diváků, příští víkend tak bude ONEMANSHOW minimálně na čtvrtém místě letošního žebříčku.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: UFD

Související

Tereza Ramba ve filmu Zápisník alkoholičky
Film a TV Kino

Zápisník alkoholičky ukořistil o víkendu přes 100 tisíc diváků

Plakát k filmu Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků

Josef Somr ve znělce k 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.
Film a TV Osobnosti

Legenda českého filmu by dnes oslavila 90. narozeniny. Somr provázel diváky od 60. let