pátek 17. května 2024

Každý druhý vánoční dárek roztřídí v Zásilkovně robot

Součástí průmyslového parku Zásilkovny o rozloze 12 600 m² je nové robotické depo s novými PackMany, roboty pro třídění zásilek.

Roboti PackMani v depu Zásilkovny

Roboti PackMani v depu Zásilkovny.
Zdroj: Zásilkovna

  • Roboti PackMani v depu Zásilkovny.
  • Zdroj: Zásilkovna

Zásilkovna ze skupiny Packeta se připravuje na vánoční sezónu. V Rudné u Prahy má své největší depo o rozloze 12 600 m² jehož součástí je nové robotické depo s PackMany, roboty pro třídění zásilek. Zásilkovna nyní disponuje téměř 400 roboty a v předvánoční sezóně bude každá druhá zásilka roztříděna robotickou třídičkou.

Packeta si v letošním roce udržuje meziroční dvouciferný růst a plánuje letos obrat ve výši přes 6 miliard korun. „Jsem pyšná na to, že jsme bez veřejných peněz, dotací či nějaké formy státní podpory dokázali zdvojnásobit naše robotické depo a dosáhli toho, že každá druhá zásilka bude v letošní předvánoční sezóně roztříděna automatizační technologií.“

„V letošním roce jsme také výrazně navýšili počet automatických výdejních boxů, a v České republice a na Slovensku jsme se stali lídry trhu,“ uvedla zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Zásilkovna

Související

Balíkovna
Ekonomika

Balíkovna od dubna zdraží

Uber Eats
Zahraniční Technologie

V Japonsku budou rozvážet jídlo roboti od Uberu

balík
Domácí Vánoce

Čas na vánoční dárky se krátí. Dopravci radí objednávat nejpozději v neděli

Z-BOX
Domácí

Až 12 procent Čechů si nechává zasílat balíky každý týden