sobota 18. května 2024

Karlovarské sídliště obchází strach. Řádí tam agresivní psi

Několik útoků na lidi i psy mají na svědomí dva němečtí ovčáci, kteří řádí na sídlišti Čankovská v Karlových Varech. Před Silvestrem rozsápali drobnou fenku, k dalšímu napadení došlo dnes.

dog-canine-military-standing-portrait-soldier-369273-pxhere.com

Ilustrační foto.
Zdroj: pxhere.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pxhere.com

Čtyřletá fenka čínského chocholatého psa Queensi neměla šanci. I když se ji majitelka bez ohledu na vlastní bezpečnost snažila vyrvat běsnícím psům z tlam, vážně pokousanou Queensi už se nepodařilo veterinářům zachránit. Další útok prý přišel dnes.

Rozhodně nešlo o výjimečný případ. Dvojice ovčáků pokousala dalšího psa a ve stejný den i dvacetiletého muže. Policie případ předala jako přestupek k vyřešení karlovarskému magistrátu.

„Bohužel minulý týden nás psi také napadli v ulici Mlýnská, náš pes vyvázl se zraněním, tak chci jenom upozornit, že je to stále aktuální. Dávejte pozor, ostatní nemusí mít takové štěstí,“ varuje pejskaře jeden z obyvatel sídliště.

Především lidé, kteří venčí své psy sami, vycházejí ven se strachem a předem plánují únikové cesty nebo bezpečná místa. „Já jsem schopná venčit jen u kontejnerů, když jdu se psy sama. Šoupla bych je tam, pokud bych stihla,“ svěřila se další z obyvatelek.

Související

Israeli_Minister_of_Defense_Yoav_Gallant_(Galant)_at_a_press_conference_in_Tel_Aviv,_Israel_on_December_18,_2023
Zahraniční

Spor mezi USA a Izraelem pokračuje. Galant odmítl americké ultimátum

football-1275123_960_720
Fotbal

Hrůza. Malajskou hvězdu poleptali kyselinou

profimedia-0832657609.jpg
Hokej

Talent se ze zámoří vrací do Varů

Kamtschatkabär
Zahraniční

Medvědi na Slovensku jsou čím dál agresivnější. Střetů s lidmi přibývá