sobota 18. května 2024

Kapela Rammstein i přes protesty v Berlíně odehrála hned trojici koncertů

Desítky tisíc lidí se vzbouřily proti koncertům kapely Rammstein v Berlíně. Důvodem byla nedávná kauza o údajném sexuálním nátlaku frontmana vůči některým fanynkám. Kapela i přes to nakonec halu třikrát vyprodala.

Rammstein_-_04

Rammstein
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Rammstein
  • Zdroj: Wikimedia Commons

"U soudu místo na jevišti!" Transparenty s takovými nápisy byly k vidění před prvním z berlínských koncertů kapely Rammstein. Ta i přes protesty proti vystoupení v Berlíně odehrála všechny tři naplánované koncerty. Kromě stovek demonstrantů přímo na místě, podepisovali navíc lidé od začátku července petici. Na té se sešlo přes 70 tisíc podpisů. I přes to byla všechna tři vystoupení beznadějně vyprodaná. 

60 letý frontman Till Lindemann, který se ke svým obviněním do teď příliš nevyjadřoval, na jednom z koncertů poděkoval fanouškům za podporu a obvinění popřel. "Nevěřte zlým jazykům. Pravda stejně vyjde najevo," prohlásil před odchodem z podia. 

Lindemanna obvinilo několik žen ze sexuálního nátlaku a znásilnění. Frontman je údajně nalákal do zákulisí, kde po nich vyžadoval sex. Některé navíc vypověděly, že je někdo bez jejich vědomí i zdrogoval. Případem už se zabývá berlínské státní zastupitelství.

Nedávno se navíc objevila další svědectví žen, které tvrdí, že se stejných praktik dopouštěl i klávesák kapely, který si přezdívá Flake. Jde ale o desítky let staré a podle právníků hlavně nedostatečně podložené události.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Tagesspiegel.de

Související

Flickr_-_boellstiftung_-_Olaf_Scholz,_stellvertretender_Bundesvorsitzender_SPD
Zahraniční

Vojenská služba se do Německa nevrátí. Počet vojáků Bundeswehru však vzroste

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

Monika_Bagárová_-a2
Domácí

Monika Bagárová prodala pouhých 700 lístků. Koncert v O2 Aréně nebude

Shelf_Cloud_4_8_2013_(146961335)
Domácí

Bouřky z Německa dorazí i do České republiky. Jejich intenzita bude menší