úterý 14. května 2024

Jsme v polovině cesty, ví Koubek po výhře nad Dinamem

Fotbalisté Plzně vyhráli v rámci EKL na hřišti Dinama Záhřeb 0:1. Z penalty skóroval Chorý.

Tomáš Chorý slaví vítězný gól

Tomáš Chorý slaví vítězný gól
Zdroj: FCVP/Jan Kubíček

  • Tomáš Chorý slaví vítězný gól
  • Zdroj: FCVP/Jan Kubíček

Ve skupině C Evropské konferenční ligy změřila Viktoria Plzeň poprvé síly s největším favoritem, chorvatským mistrem Dinamem Záhřeb.

Vyrovnané utkání měli lépe rozehrané hráči Dinama, když Marko Bulat hned dvakrát rozezněl brankovou konstrukci. Cenné tři body ale nakonec z hlavního města Chorvatska přivezli Plzeňané. Zajistil jim je gólem z penalty Tomáš Chorý.

Trenér Miroslav Koubek po zápase chválil i další své svěřence: „Chtěli jsme narušovat soupeřovu rozehrávku vysokým pressingem. Skvělý běžecký a taktický výkon podali Pavel Šulc a Erik Jirka. Pokud nás soupeř zatlačil do bloku, tak v něm jsme fungovali takticky správně,“ uvedl Koubek.

Plzeňský lodivod se vyjádřil i k překvapivé volbě postavit mezi tři tyče teprve osmnáctiletého Viktora Baiera. „Na Mariána Tvrdoně toho bylo po prohře v Liberce hodně a my jsme se rozhodli, že ho necháme v klidu. Po zralé úvaze dostal šanci Viktor Baier. Utkání mu vyšlo a určitě ho to posílí,“ zmínil Koubek dalšího gólmana, kterého, kvůli zranění dlouhodobé jedničky Jindřicha Staňka, nasadil v ligovém utkání.

„Věděli jsme, že se nejedná o jednoduchou skupiny a že každý bod bude důležitý. Vyvrbilo se to tak, že máme za tři zápasy tři výhry. To je samozřejmě potěšitelné, ale stále jsme v polovině skupinové části. Máme to dobře rozehrané,“ shrnul na závěr Koubek slibnou pozici svého týmu s ohledem na postup ze skupiny.

Odvetu proti Záhřebu si Plzeň zahraje doma už za 14 dní. Pokud znovu uspěje, bude mít postup do vyřazovacích bojů prakticky v kapse.

Autor: Ota Černý

Související

Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.
Fotbal EKL

Barákovy Fialky ve finále EKL narazí na Olympiakos

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Útočník Tomáš Chorý a sportovní manažer Daniel Kolář.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň si pojistila služby dalšího klíčového hráče