Investice do cizích měn mu nevyšla. Muž poslal 1,7 milionu podvodníkům

Investičním podvodníkům skočil na lep muž z Rychnovska. Pod dojmem investování do cizích měn poslal 1,7 milionu falešným investorům.

investice

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Jednatřicetiletý muž z Rychnovska loni v říjnu začal „investovat“ na základě online inzerátu, jež nabízel výhodné investice do zahraničních měn. Po kliknutí na odkaz byl rychle kontaktován „investiční společností“, která mu vysvětlila princip investování a poskytla informace ohledně základního poplatku a dalších podrobností. Muž, přesvědčený o výhodnosti této investice, poslal požadovanou částku.

Následně začal „investovat“ pod dojmem, že odeslané finanční prostředky jsou skutečné investice, které mu pomohou zhodnotit jeho finance. Když však chtěl vybrat své peníze, bylo mu řečeno, že musí zaplatit další částky za uvolnění prostředků. Nakonec muž přišel o celkem 1,7 milionu korun a podvodníci s ním přestali komunikovat.

Policie zahájila trestní řízení pro přečin podvodu, za který pachateli hrozí až osm let odnětí svobody v případě dopadení. Policie nabádá, aby občané nikdy neposkytovali citlivé osobní nebo bankovní informace online a své finance investovali pouze u ověřených a renomovaných investičních společností. Dále policie uvádí, aby lidé v případě, že podlehnou manipulaci a poskytnou podvodníkovi informace, okamžitě kontaktovali svou banku.

Autor: Šimon Mitro

Související

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech

Roulette-finlandsfarja
Domácí

Ať si zvolí lid. Obec vypsala referendum ohledně kontroverzního kasína

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie