pátek 17. května 2024

Hráči na hokejovém mistrovství získají medaile z křišťálového skla

Hokejisté na květnovém hokejovém šampionátu v Praze vyhrají medaile z křišťálového skla. Ledové medaile poukazují na dlouholetou místní tradici.

Ambasador Jiří Šlégr se sadou medailí

Ambasador Jiří Šlégr se sadou medailí
Zdroj: Profimedia

  • Ambasador Jiří Šlégr se sadou medailí
  • Zdroj: Profimedia

Organizátoři odhalili oficiální medaile pro hokejový šampionát v Praze. Medaile jsou vyrobené z křišťálového skla, které je pro Českou republiku typické.

„Design medailí je částečně dán předpisy IIHF, které musíme dodržovat. Každý pořadatel však hledá svou individuální cestu k unikátním cenným kovům. Pro nás bylo prioritou zvolit jako materiál sklo,“ okomentoval medaile prezident organizačního výboru MS v hokeji 2024 Petr Bříza.

Tvar medaile připomíná puk, její tělo poukazuje na led. Další část medaile tvoří kovový rám vysoustružený z nerezové oceli, který odkazuje na desky na hrací ploše. Rám je nakonec pokoven. Medaili navrhla Kateřina Handlová, samotná výroba proběhla ve sklárně na severu Čech.

„Design stuhy byl navržen v typické trikoloře – červené, modré a bílé, která je však patrná až při pohledu na komplet,“ vysvětlila design stuhy designérka Handlová.

Zajímavé medaile ohodnotil i ambasador hokejového šampionátu v Praze Jiří Šlégr. „Každý hráč, který obléká reprezentační dres, si chce na krk pověsit jeden z cenných kovů,“ popisuje ambasador projektu. „Je vidět, že designér i výrobci se s nelehkým úkolem vypořádali se ctí a odvedli vynikající práci. Pokud si chce český národní tým tyto nádherné medaile odvézt domů, čeká ho ještě těžší úkol a dlouhá cesta k vysněnému cíli,“ sdělil na webu IIHF Jiří Šlégr.

Zdroj: iihf.com

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů