pátek 20. září 2024

Hollywoodské hvězdy podpořily stávkující kolegy miliony dolarů

Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger a řada dalších hollywoodských hvězd přispěly každá milionem dolarů pro své stávkující kolegy.

Stávkující Adam Sandler

Stávkující Adam Sandler
Zdroj: Profimedia

  • Stávkující Adam Sandler
  • Zdroj: Profimedia

Od poloviny července stávkují američtí herci za lepší podmínky pod záštitou Americké federace televizních a rozhlasových umělců SAG-AFTRA. Herci se připojili ke stávce scenáristů, kteří se snaží získat u produkčních společností záruky související s využíváním umělé inteligence při psaní scénářů a vyšší mzdy. Obě stávky mají enormní dopad na Hollywood, jelikož jsou všechny filmové a seriálové produkce velkých filmových studií a streamovacích služeb přerušeny, dokud stávka neskončí.

Nyní své méně známé kolegy podpořily největší hollywoodské hvězdy. George Clooney se svou ženou Amal, Matt Damon s manželkou Lucianou Barros, Leonardo DiCaprio, Hugh Jakcman s chotí Deborrou-lee Furness, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Jennifer Lopez s přítelem Benem Affleckem, Ryan Reynolds s manželkou Blake Lively, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Meryl Streep či Oprah Winfrey. Každý ze jmenovaných přispěl minimálně jedním milionem dolarů na méně známé i neznámé kolegy, kteří stávkují a mají tudíž aktuálně značně omezené či zcela žádné příjmy.

Na ulicích se do stávky připojili i známí herci jako Adam Sandler, Ben Stiller, Jack Black či Stephen Lang.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Deadline

Související

profimedia-0901298632
Zahraniční Volby USA

Harris podpořily desítky celebrit. Volit ji bude Beyoncé i Oprah

profimedia-0900246973
Zahraniční

Jennifer Lopez požádala o rozvod s Benem Affleckem

profimedia-0749316035
Film a TV Výročí

Režisér nejúspěšnějších filmů. James Cameron slaví 70

Robin Williams ve filmu Flubber (1997)
Film a TV Výročí

Komediální ikona 90. let. Před deseti lety zemřel Robin Williams