pátek 17. května 2024

Hokejistky nestačily na Kanadu

„Nejnáročnější zápas, jaký jsem kdy hrála,“ řekla obránkyně.

profimedia-0863176660.jpg

Michaela Pejzlová v kanadském sevření.
Zdroj: Profimedia

  • Michaela Pejzlová v kanadském sevření.
  • Zdroj: Profimedia

Češky prohrály ve skupině A na mistrovství světa v hokeji s Kanadou 0:5. „Nejnáročnější zápas, jaký jsem kdy hrála. Pro nás obrovská zkušenost, zlepšujeme se každým krokem,“ zdůraznila ve městě Utica ve Spojených státech amerických obránkyně Sára Čajanová.

Utkání bylo specifické pro kanadskou trenérku českého národního týmu Carlu MacLeod. „Snažily jsme se vyrovnat jejich fyzické hře a s postupem času jsme byly lepší a lepší,“ uvedla jako správná profesionálka.

Doplnila ji kapitánka Aneta Tejralová. „Hodně fyzicky náročný zápas, ale to chceme proti Americe a Kanadě hrát, protože jinak to s nimi nejde,“ prohlásila.

Útočnice Natálie Mlýnková okomentovala střeleckou impotenci. „Samozřejmě jsme jim chtěly dát nějaké ty góly z šancí, co jsme měly. Musíme víc střílet, vybojovat si šancí trošku víc a já věřím, že se budeme den ode dne zlepšovat,“ poznamenala.

Skupinu Česko zakončí v úterý od 21 hodin proti Švýcarsku. Pak už přijde na řadu čtvrtfinále. Na předchozích dvou světových šampionátech získaly Češky bronzové medaile. To je reálné i tentokrát.

Autor: Jakub Holý

Související

profimedia-0872251828
Zahraniční

Požáry v Kanadě vyhnaly tisíce lidí

profimedia-0864821278.jpg
Hokej

České hokejistky skončily čtvrté

profimedia-0864628062.jpg
Hokej

Hokejistky si zahrají o bronz

lesní požár
Zahraniční Klimatické změny

Kanadě hrozí další devastující požáry