pondělí 20. května 2024

Google zveřejnil statistiku nejčastěji vyhledávaných informací tohoto roku

Celosvětový technologický gigant Google ukázal veřejnosti, co internetoví uživatelé letos nejčastěji vyhledávali na jeho prohlížeči. Veškerému googlení vévodily informace o válce mezi Izraelem a Hamásem.

14253849274_ab20a010a0_z

Logo Google.
Zdroj: Flickr

  • Logo Google.
  • Zdroj: Flickr

Nejčastěji vyhledávanými slovními spojeními týkající se války mezi Izraelem a Hamásem, byla: „co se děje v Izraeli“ a „proč Hamás zaútočil“. Druhým vyhledávaným tématem, které zajímalo celý svět, byla smrtelná nehoda ponorky Titan a pátrání po ní a členech její posádky. Třetí místo obsadily zprávy o extrémním zemětřesení v Turecku a Sýrii, které v únoru tohoto roku zabilo přes padesát tisíc lidí.

Lidé v tomto roce často hledali zprávy o významných osobnostech. Nejvíce zasáhla společnost nedávná smrt Matthew Perryho, hvězdy amerického seriálu Přátelé, nebo zpráva o kolapsu hráče amerického fotbalu Damara Hamlina při zápasu. Neméně se dotkla uživatelů informace o smrti zpěvačky a herečky Tiny Tuner.

Nejvyhledávanějším filmem tohoto roku je bezkonkurenčně Barbie, po kterém následoval životopisný snímek Oppenheimer. Prvním místem mezi seriály se pyšní apokalyptický The Last of Us a druhým komediálně hororový seriál Wednesday.

Autor: Zuzana Beranová

Související

Gmail
Zahraniční Výročí

Gmail posílá emaily už 20 let

EU
Zahraniční

Evropská komise vyšetřuje Google, Metu i Apple

iPhone
Zahraniční AI

Apple oslovil firmy investující do AI. Domlouvá se spolupráce s Googlem

Gemini
Zahraniční

Chatbot Googlu letos nebude vševědoucí. Zakázali mu vyjadřovat se k volbám