pátek 26. dubna 2024

Foo Fighters mají nového bubeníka. Hrál s Guns N`Roses i Avril Lavigne

Josh Freese má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru. Nyní zažívá jeden z jejích vrcholů, protože nastoupil do Foo Fighters.

Freese

S Foo Fighters se budoucně bude objevovat na pódiu i ve studiu Josh Freese
Zdroj: Wikimedia Commons

  • S Foo Fighters se budoucně bude objevovat na pódiu i ve studiu Josh Freese
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Kdo usedne na bubenickou stoličku v rockové kapele Foo Fighters, poté co loni zemřel dlouholetý člen Taylor Hawkins, je už jasné. Formace, kterou vede zpěvák a kytarista Dave Grohl známý i svým někdejším účinkováním v legendární Nirvaně, sdělila, že do svých řad přijala Joshe Freese. Rázem se tím ukončily spekulace, že se členem Foo Fighters stane Chad Smith z Red Hot Chili Peppers, Danny Carey z Tool či dokonce Tommy Lee z Mötley Crüe. Freese se už dokonce jako součást kapely objevil v neděli v dokumentu Foo Fighters: Preparing Music For Concerts, který slouží jako pozvánka na turné k vydávané desce But Here We Are.

Padesátiletý Freese má za sebou třicetiletou kariéru, kterou odstartoval jako spolupracovník Dweezila Zappy, syna legendárního Franka Zappy. Postupem let se objevil v řadě známých rockových kapel jako Guns N`Roses, The Offspring, Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Queens Of The Stone Age, Paramore a vystupoval rovněž s Avril Lavigne.

Jeho předchůdce Taylor Hawkins byl členem Foo Fighters od roku 1996 a kromě bezejmenného debutu natočil s kapelou všechny studiové desky. Po Grohlovi byl Hawkins mediálně nejprotežovanější člen. Zemřel uprostřed turné loni v březnu v kolumbijském hlavním městě Bogotá po aplikaci mixu deseti druhů drog.

Autor: Jan Skala

Související

168623_165338670178809_165259430186733_330672_2741099_n-1
Hudba Exkluzivně

Byl to nejmilejší člověk, říká o zesnulém bubeníkovi původní zpěvák AC/DC

stažený soubor
Hudba

Smutný den bubeníků. Zemřeli zakládající členové kapel AC/DC i Misfits

F-H7ArHXQAAfDrj
Domácí

Exkluzivně: Bubeník bez paliček protestoval proti playbacku

F-H7ArHXQAAfDrj
Domácí Video

Přímý přenos České televize skončil trapasem roku, bubeník neměl paličky