pondělí 29. dubna 2024

Exkluzivně: Bubeník bez paliček protestoval proti playbacku

Přímý přenos z vyhlašování nejlepších tuzemských atletů, který vysílala Česká televize, přinesl divákům pořádný šok. Když se na pódiu objevili Sebastian a Adam Mišík, pořádně zaskočili diváky. Jejich bubeník totiž neměl v rukou paličky a hru předstíral.

F-H7ArHXQAAfDrj

Adam Mišík a jeho bubeník v přímém přenosu ČTT.
Zdroj: ČT

  • Adam Mišík a jeho bubeník v přímém přenosu ČTT.
  • Zdroj: ČT

„Že to není live, je všem jasný, ale nevzít si paličky k bicím mi přijde jako totální fraška a výsměch. Za tohle berou honorář?“ komentoval akci bývalý atlet Jakub Holuša.

Česká televize ani žádný z účinkujících se k věci nevyjádřili. Minutové zprávy ale získaly informace z hudebního vydavatelství, které Mišíka zastupuje. „Byl to klasický školácký vtípek umělců v reakci na playback. V dnešní době si může Česká televize dovolit i pro Atleta roku live hraní,“ uvedl náš zdroj. „Navíc to bylo vystoupení Sebastiana s jeho písní a jeho bubeníkem,“ doplnil s tím, že podobný přístup není výjimkou.

Například v roce 2001 odmítla kapela Lucie vystoupit na galavečeru Českého slavíka, který přenášela televize Nova. Vadilo jí, že nemůže vystoupit živě. Náhradníkem se stala skupina Kryštof. Když se její frontman Richard Krajčo po druhé sloce skladby Lolita otočil k divákům, měl ústa přelepená páskou. Nova hned nasadila záběry z jiné kamery, a tak se protestující Krajčo na obrazovky nedostal. Po akci pak řekl, že chtěl vyjádřit podporu právě kolegům z Lucie. "Myslíme si jako oni, že když je možno ve světě dělat i takové monstrakce jako ceny MTV živě, není důvod, proč by to tady mělo být jinak,“ řekl tehdy Krajčo.

Související

168623_165338670178809_165259430186733_330672_2741099_n-1
Hudba Exkluzivně

Byl to nejmilejší člověk, říká o zesnulém bubeníkovi původní zpěvák AC/DC

stažený soubor
Hudba

Smutný den bubeníků. Zemřeli zakládající členové kapel AC/DC i Misfits

F-H7ArHXQAAfDrj
Domácí Video

Přímý přenos České televize skončil trapasem roku, bubeník neměl paličky

Vadlejch.jpeg
Ostatní

Oštěpař Vadlejch je Atlet roku