úterý 14. května 2024

Drsná šikana na Slovensku: Spolužačky nalily dívence do pití savo

Žákyni šesté třídy základní školy v Bánské Bystřici nalily spolužačky do pití savo. Dívka skončila v nemocnici. Svědci mluví o dlouhodobé šikaně. Případem se zabývá policie.

342978365_1517586921981817_2583522116052981468_n

Základní škola, kde k incidentu došlo.
Zdroj: Město Banská Bystrica

  • Základní škola, kde k incidentu došlo.
  • Zdroj: Město Banská Bystrica

Školačka z bánskobystřické základky vypila savo. Do lahve s vodou jí ho údajně nalily spolužačky, které ho sebraly uklízečce. „Policisté aktuálně prověřují incident, ke kterému došlo na jedné ze základních škol na sídlišti Sásová. Žákyně měla nevědomky požít tekutý dezinfekční prostředek a skončila v nemocnici. V případě je přijato trestní oznámení," informovali policisté na sociálních sítích. Vypití sava mohlo mít pro školačku fatální následky, policie čin prošetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Dívka skončila v nemocnici. „12letá dívka je ve stabilizovaném stavu, mimo ohrožení života a čekají ji další vyšetření,“ řekla mluvčí nemocnice Jana Petríková.

Později město na sociálních sítích upřesnilo, že školačka hned po napití všechnu vodu se savem vyplivla. Ředitelka základní školy ˇJanka Prisažná zavolala záchranku a kontaktovala policisty, kteří v současné době celý případ vyšetřují. "Dokud neskončí vyšetřování, nebude vedení školy k případu komentovat," řekla ředitelka.

Okolí napadené šesťačky, která školu navštěvovala teprve rok, tvrdí, že dívka byla delší dobu obětí šikany. To ale vedení školy odmítá. „Na základních školách v Bánské Bystrici se šikanování v žádném případě netoleruje. I při sebemenším náznaku ředitel každé školy okamžitě jedná a situaci řeší,“ vyjádřila se k tvrzení o šikaně vedoucí banskobystrického školského úřadu Jana Odrobiňáková.

Škola odmítá pochybení i v případě přístupu dětí k nebezpečným čistícím přípravkům. Ty jsou prý důkladně uzamčené v úklidové místnosti, kam žáci v žádném případě přístup nemají.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Jaderná elektrárna Jaslovské Bohunice
Zahraniční Slovensko

Slovensko chce nový jaderný blok. Ministryně ruskou technologii odmítá

GNcjNFNWwAAhd0M
Zahraniční

Demonstranti blokují budovu gruzínského parlamentu. Policie nasadila vodní děla

řízení
Krimi

Cizinec zkusil podplatit policisty kvůli jízdě pod vlivem. Hrozí mu šestiletý trest

dálnice
Cestování

Víme, jaké jsou dálniční poplatky v Evropě, a kde se jim dá vyhnout