sobota 18. května 2024

Dnes začne soud s hercem Jonathanem Majorsem

Vycházející hvězda Jonathan Majors, jenž hraje záporáka Kanga v komiksovkách od Marvelu, byl obviněn z napadení. Dnes začne soud.

Jonathan Majors ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania

Jonathan Majors ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania
Zdroj: Disney

  • Jonathan Majors ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania
  • Zdroj: Disney

Herec Jonathan Majors má dnes očekávané soudní stání, kde mu budou předloženy obvinění z napadení a obtěžování. Pokud bude shledán vinným, může mu hrozit až rok vězení. Majors měl být stěžejní částí nadcházejících filmů od Marvelu, kdy měl v roli Kanga potrápit superhrdiny obdobně jako Thanos. První filmové ochutnávky se fanoušci dočkali v letošním třetím Ant-Manovi.

Dále si zahrál v seriálu Lovecraftova země či ve filmech Creed III a Tím tvrdší je pád. Skvěle nastartovanou kariéru měl 33letý herec do letošního března, kdy byl v New Yorku zatčen poté, co údajně napadl svou přítelkyni. Policie incident označila za „domácí spor“. Žena obvinila Majorse, že ji prudce chytil a pošramotil ruku, udeřil a prudce ji strčil do auta tak, že před autem spadla na dlažbu. Podle policie byla žena léčena v nemocnici kvůli drobným zraněním. V soudních záznamech není uváděno její jméno.

Majors se obviněním z trestného činu lehké újmy, hrubého obtěžování, pokusu o útok a obtěžování brání a tvrdí, že je nevinný. Jeho právnička Priya Chaudhry uvádí, že je její klient nevinný a v médiích naznačila, že ve skutečnosti je vinná protistrana. Soud je naplánovaný na dnešek.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: NPR

Související

Bernard Hill v trilogii Pán prstenů.
Film a TV

Zemřel král Rohanu z Pána Prstenů. Hillovi bylo 79 let

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Russel Crowe a Djimon Hounsou ve filmu Gladiátor (2000)
Film a TV Osobnosti

Jeden z nejznámějších herců afrického původu slaví 60

Josef Somr ve znělce k 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.
Film a TV Osobnosti

Legenda českého filmu by dnes oslavila 90. narozeniny. Somr provázel diváky od 60. let