sobota 4. května 2024

Dezinformátoři šílí, v běžném cvičení záložáků odhalili tajnou mobilizaci

Jeden z nejznámějších českých dezinformátorů Jindřich Rajchl zveřejnil pozvánku na odvodové cvičení a prohlásil ji za mobilizaci. A lidé mu věří, sdílejí dezinformaci dál, bouří se a vyhrožují stávkou. Přitom jde skutečně jen o běžné cvičení.

275562575_281164527466062_156115618086983101_n

Jindřich Rajchl
Zdroj: facebook

  • Jindřich Rajchl
  • Zdroj: facebook

„Na 18. 5. je naplánováno mobilizační cvičení, kde se bude ověřovat připravenost a proveditelnost odvodního řízení! Jinými slovy lékaři a sestry se budou školit v tom, jak odvádět civilisty v případě vyhlášení mobilizace,“ píše Rajchl, který před časem založil proruské politické hnutí. „Kdo chce, může si jistě myslet, že je to jen takový test připravenosti. Já osobně se ale domnívám, že je to další krok v jejich plánu,“ doplňuje záhadně dezinformátor a nezapomene si přitom zpropagovat plánovanou protivládní demonstraci: „Sejdeme se v neděli pod koněm a pokusíme se tuhle šílenost společně zastavit?“

Potíž je v tom, že podobné nácviky odvodů jsou skutečně jen cvičením. Pravidelně se týkají příslušníků aktivních záloh a jsou poměrně běžné. „Již v míru je nutné připravovat tento proces a věnovat se pravidelné součinnosti orgánů státní správy a samosprávy,“ popisuje stejnou akci z loňského března armádní web. Podle něj desítka vojáků aktivní zálohy absolvovala pravidelné vojenské cvičení se zaměřením na činnosti související s přípravou a výkonem procesu odvodního řízení. „Navštívili jsme reálné prostory, které by byly využity pro činnost odvodních komisí a tyto konkrétní objekty vojáci zahrnuli do zpracování plánů nutných k přípravě odvodů,“ cituje web řídícího cvičení kapitána Knapčíka.

Podle odborníků na extremismus je působení Jindřicha Rajchla agresivní a cílí na antisystémové a protivládní postoje, které se hodí Kremlu. Z reakcí u jeho dezinformace je to patrné: „To není naše válka, v žádném případě nepůjdou naše děti bojovat za cizí zemi,“ píše jedna z uživatelek. No, hlavně, že pár chytráků tady vykřikovalo po zvolení generála, kde že mají ten povolávák? A ono stačí chvilku počkat," píše další.

Další uživatelka facebooku asi netuší, že první podobné cvičení se uskutečnilo před osmi lety. "Celé roky se nedařilo, a zrovna teď s touto vládou a válkou na UA se cvičení může uskutečnit, ano může se zástěrkou války, vždycky se to dá za něco schovat a zdůvodnit. Nevěřím že je to jen nácvik, to je příprava. Naše ministryně války s podporou prezidenta dobře rozehrává jejich hru," tvrdí.

A další vyhrožuje silou matek. Jen není jasné komu. "Na to můžou zapomenout šílenci, to jim raději zákoutím krkem pokud si myslí, že naše děcka budou někam do nesmyslné války feťáka posílat....to pocítí sílu matek!!!"

Související

GMpZDMOXwAERcfd
Zahraniční

Střídání znepřátelených armád. Místo Američanů jsou na téže základně Rusové

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

Rishi Sunak
Zahraniční

Británie posílí armádu. Ta má trumfnout Polsko a být nejsilnější v Evropě

americký voják
Zahraniční

Výdaje na armádu rostou nejvíce od roku 2009