sobota 18. května 2024

Derby skončilo remízou, po bitce se dohrávalo bez kapitánů

308. derby pražských „S“ skončilo remízou 1:1, v tradičně vyhroceném utkání padly góly jen z penalt.

Kapitáni obou týmů v potyčce

Kapitáni obou týmů v potyčce
Zdroj: Profimedia

  • Kapitáni obou týmů v potyčce
  • Zdroj: Profimedia

Úvodní poločas derby mezi pražskými kluby Slávií a Spartou nenabídl mnoho pohledných fotbalových momentů, přestože se hrálo ve vysokém tempu.

Prvního gólu se vyprodaný slávistický stadion dočkal v 56. minutě. Připsal si ho Václav Jurečka, který proměnil penaltu poté, co si Sparťanský obránce Angelo Preciado počínal nedovoleným způsobem ve vápně.

Trenér Sparty reagoval dvojitým střídáním a na hřiště poslal Haraslína s Wiesnerem. Spolupráce těchto dvou mohla záhy Sparťanům přinést vyrovnání, ale Wiesner krásný centr nedokázal usměrnit do brány.

Napjatá atmosféra vygradovala v samotném závěru utkání, když Chytil fauloval gólmana Sparty Vindahla, což vedlo k hromadné potyčce.

Nejagresivněji si v ní počínali kapitáni obou týmů Jan Bořil a Ladislav Krejčí, kteří za to byli oceněni červenými kartami. Další napomenutí dostali členové obou realizačních týmů, kteří vtrhli na hřiště.

Poslední zápletka večera přišla na konci dlouhého nastavení. Slávisté sice vstřelili gól na 2:0, ale jak odhalil VAR, gólové akci předcházela Ogbuova hra rukou ve vápně. Místo oslav potvrzující branky tak Slávia čelila penaltovému kopu. Toho se v nepřítomnosti Krejčího ujal Haraslín a chladnokrevně zakončil.

Víc toho výbušný večer v Edenu nepřinesl, takže 308. derby pražských „S“ skončilo nerozhodně 1:1.

„Byl to boj, ale měli jsme to zvládnout za tři body. V závěru jsme si vybrali smolný moment,“ hodnotil zkleslý obránce Slávie Tomáš Holeš, který po vyloučení Bořila převzal kapitánskou pásku.

Spokojenější byl střelec vyrovnávací branky Lukáš Haraslín: „Byl to hektický zápas, super atmosféra. Bod bereme, ale je před námi ještě spousta zápasů.“

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 58. Jurečka (pen.) – 90+10. Haraslín (pen.)

Žluté karty: 69. Ogbu (SLA), 81. Zafeiris (SLA), 90. Chytil (SLA), 90+2. Wallem (SLA), 90+5. Schranz (SLA) – 22. Preciado (SPA), 31. Olatunji (SPA), 73. Panák (SPA), 84. Laçi (SPA), 84. Pešek (SPA), 90+10. Haraslín (SPA)

Červené karty: 88. Bořil (SLA) – 88. Krejčí ml. (SPA)

Autor: Ota Černý

Související

Fanoušci Sparty vyhlížejí obhajobu titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Fortuna liga se blíží do finále, v sobotu můžeme poznat mistra

Birmančevič byl hráčem utkání.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta je krůček od obhajoby, Birmančevič sestřelil oslabený Baník

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Poslední letošní derby pražský "S" může rozhodnout o titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Druhé kolo nadstavby přináší zásadní derby