sobota 18. května 2024

Další medaili získala Hronová

Česká taekwondistka si na Evropských hrách v Polsku došla pro bronz.

Dominika Hronová.

Dominika Hronová.
Zdroj: Facebook Český olympijský tým

  • Dominika Hronová.
  • Zdroj: Facebook Český olympijský tým

Taekwondo přineslo Česku další medaili z Evropských her. Vybojovala ji 24letá Dominika Hronová, pro kterou je to životní úspěch. Soutěžila v kategorii do 53 kilogramů.

„Je to naprosto skvělé. Kdyby mi to ráno někdo řekl, nebudu tomu věřit. Ale dala jsem do toho všechno, tak se to vyplatilo,“ usmívala se studentka Českého vysokého učení technického v Praze.

Pro taekwondo jako by se narodila. „Pro mě je to ideální sport. Jsem rvavý typ. Člověk se na tréninku může odreagovat,“ podotkla bývalá gymnastka.

„Bála jsem se skákat salta a podobně. Když jsem se přišla podívat na trénink taekwonda, trenér na mě docela naléhal, tak jsem to zkusila a hned na začátku jsem si to zamilovala,“ popsala svůj „přestup“.

Z ostatních odvětví má hodně ráda formuli 1. Max Verstappen je dokonce jejím vzorem. „Pokud nejsme někde na turnaji, snažím se sledovat každý závod a fandit Maxovi. K formuli 1 jsem se dostala díky mému příteli, který vedl tým studentské formule, takže k tomu mám docela blízko,“ vysvětlila Hronová.

Autor: Jakub Holý

Související

Fišerovássprofimedia-0786113416.jpg
Ostatní

Češi získali další medaile

PrskavecEHprofimedia-0786113935.jpg
Ostatní

Prskavec vyhrál Evropské hry

GTT.jpg
Ostatní

Češi mají zlato, stříbro i bronz

Karolína Křenková a Martin Vlach.
Ostatní

Křenková s Vlachem jsou zlatí