neděle 5. května 2024

Prskavec vyhrál Evropské hry

Český vodní slalomář předvedl svoji třídu a pak vyprávěl, jaký je blázen.

PrskavecEHprofimedia-0786113935.jpg

Jiří Prskavec.
Zdroj: Profimedia

  • Jiří Prskavec.
  • Zdroj: Profimedia

Už pošesté se stal Jiří Prskavec mistrem Evropy. Tentokrát zvítězil 30letý vodní slalomář v rámci Evropských her na trati v Krakově, kde před deseti lety ovládl evropský šampionát poprvé.

„Tenkrát to byl takový malý kluk, který neměl žádnou sílu a musel mu závod super sednout. Ale nebál se toho,“ povídal s úsměvem.

„To mu asi trošku zůstalo a do toho získal nějaké zkušenosti. Trochu taky zesílil a nějak je schopný opakovat dobré jízdy,“ řekl těžko porazitelný borec.

Krakovská divoká voda mu navíc vyhovovala. „Když jsem viděl trať, říkal jsem si: ‚Je fyzická, to je pro mě dobrý. Tady ve spodní části bude moje místo. Ostatní budou chřadnout a já to rozbalím.‘ Na to jsem se těšil,“ vykládal.

„Shodou okolností jsem koukal na Netflixu na seriál o Tour de France z loňského roku. Popisovali tu nejtěžší etapu, nějaká horská. A mluvili o Pogačarovi a říkali: ‚On je takový blázen, že se těší, jak mu bude blbě a bude ho to bolet. ‘ Něco takového jsem měl tady. Říkal jsem si, že mě to bude bolet a nebudu moct a to bude dobré,“ svěřil se Prskavec.

Autor: Jakub Holý

Související

profimedia-0866460721.jpg
Ostatní

Hradilek se loučí s divokou vodou

Ester Ledecká si korunu letos nenasadí
Ostatní

Anketa Sportovec roku zná desítku nejlepších

Jiri-Prskavec.jpg
Ostatní

Prskavec je Král divoké vody

Prindis_vitez_sp.jpg
Ostatní

Přindiš celkově vyhrál světový pohár