Chystají se stavby dalších úseků D35 a obchvat Sezemic

Hejtman Pardubického kraje projednal s ředitelem ŘSD stavbu dálnice D35 a obchvatu Pardubic.

D35

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se sešel s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radkem Mátlem k projednání klíčových infrastrukturních projektů. Podrobně diskutovali o pokračování stavby dálnice D35 na území kraje.

Dálnice D35 v kraji dosáhla významného pokroku. Po dokončení úseků z Opatovic nad Labem přes Časy až do Ostrova byla v listopadu loňského roku zahájena výstavba od Vysokého Mýta až po Džbánov. Pro úsek z Ostrova do Vysokého Mýta, včetně tunelu Homole, byly podány námitky proti výběru dodavatele.

Příští týden začne stavba úseku Džbánov - Litomyšl, a v březnu ŘSD zahájilo výběrové řízení na následující úsek z Litomyšle do Janova. Tento úsek je již připraven k výstavbě, s probíhajícím majetkoprávním procesem a archeologickým průzkumem. K dokončení stavby úseku Janov - Opatovec je plánován rok 2025.

Kromě toho se hejtman Netolický zajímal o plány na výstavbu obchvatů Pardubic a Sezemic. „Pokud se ŘSD podaří dodržet plán, mohla by stavba obchvatů začít kolem poloviny letošního roku. Tato výstavba, zahrnující obchvat Sezemic a přivaděč z dálnice D35 do Pardubic, je pro krajské město zásadní,“ upřesnil hejtman Netolický.

Autor: Šimon Mitro

Související

Petr Pavel s Evou Pavlovou.
Domácí

Prezidentský pár navštíví Pardubický kraj

Zastavené Porsche s nímž jel řidič v obci 98 km/h.
Krimi

V obci se řítil stovkou. O řidičák přišel na místě

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Premiér Petr Fiala na zahájení stavby D35 z Vysokého Mýta do Homole
Domácí

Začala stavba D35 z Vysokého Mýta do Homole