čtvrtek 16. května 2024

Českého zpěváka stále nemají, proto Dymytry vydají desku v angličtině

Dymytry se rozloučí se svým dlouholetým zpěvákem Protheem a na čas začnou zase působit jako zahraniční kapela. Nové album Five Angry Men bude nazpívané v angličtině.

Dymytry_band-1024x682

Dymytry se svým zahraničním zpěvákem Alenem Ljubičem (vpředu)
Zdroj: www.dymytry.ct

  • Dymytry se svým zahraničním zpěvákem Alenem Ljubičem (vpředu)
  • Zdroj: www.dymytry.ct

Absenci sólového zpěváka poté, co pražskou metalovou kapelu opustil její dlouholetý frontman Jan Macků alias Protheus, se Dymytry rozhodli prozatím vyřešit šalamounsky. Než objeví vhodného předáka, s nímž se budou zaměřovat zejména na český trh, vydají 26. ledna druhou anglicky zpívanou desku Five Angry Men, kde se o vokály postaral Alen Ljubič. Ten s kapelou už před časem odjel evropské koncerty, kde se Dymytry dokonce předvedli jako předkapela legendární Pantery, a nazpíval album Revolt, což je anglická verze nejznámější desky kapely Revolter z roku 2019.

K vydání Five Angry Men také kapela připravila turné, sedm koncertů v Německu a jeden ve Švýcarsku. Ještě předtím se objeví 24. listopadu v pražské O2 Aréně, kde se definitivně rozloučí se svým dlouholetým zpěvákem. Kdo jej nahradí, zatím není jasné.

Dymytry si letos také připomněli dvacet let od svého založení. Kapela vznikla jako projekt syna kytaristy Arakainu Jiřího Urbana, jenž tehdy přiznával ovlivnění americkou kapelou Slipknot, odkud pochází i nápad na maskování členů. Za dobu existence kapela vydala šest česky zpívaných a jednu anglicky natočenou desku.

Autor: Jan Skala

Související

Flickr_-_boellstiftung_-_Olaf_Scholz,_stellvertretender_Bundesvorsitzender_SPD
Zahraniční

Vojenská služba se do Německa nevrátí. Počet vojáků Bundeswehru však vzroste

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

Monika_Bagárová_-a2
Domácí

Monika Bagárová prodala pouhých 700 lístků. Koncert v O2 Aréně nebude

Shelf_Cloud_4_8_2013_(146961335)
Domácí

Bouřky z Německa dorazí i do České republiky. Jejich intenzita bude menší