čtvrtek 16. května 2024

Čeferin s Fouskem nic netají

Předseda UEFA navštívil trénink reprezentace i galavečer Sparty.

h2xx2860-2.jpg

První zleva je Petr Fousek, druhý Aleksander Čeferin, třetí jeho poradce Luís Figo a čtvrtý další bývalý hráč, ředitel rozvoje fotbalu Zvonimir Boban.
Zdroj: fotbal.cz

  • První zleva je Petr Fousek, druhý Aleksander Čeferin, třetí jeho poradce Luís Figo a čtvrtý další bývalý hráč, ředitel rozvoje fotbalu Zvonimir Boban.
  • Zdroj: fotbal.cz

Vzácnou návštěvu měli na tréninku v Praze fotbaloví reprezentanti. Přijel se na ně totiž podívat předseda UEFA Aleksander Čeferin. Ten pak zavítal i na galavečer věnovaný 130. výročí založení Sparty.

Pochvaloval si kooperaci s předsedou FAČR Petrem Fouskem. „Spolupracuje se mi s ním skvěle. Pro český fotbal je důležité, že má ve výkonném výboru svého zástupce. Díky tomu je přímo ve fotbalové vládě, jestli to tak můžu říct. Je tam, kde se dělají rozhodnutí, může na ně mít vliv a říct svůj bezprostřední názor. Mít svého zástupce ve výkonném výboru je pro českou asociaci skvělý úspěch,“ zdůraznil Čeferin.

Fousek prozradil, o čem diskutovali: „Jsme rádi, že jsme mohli předsedu UEFA znovu přivítat v Praze, počtvrté za poslední dva roky. Jednali jsme o záležitostech evropského i českého fotbalu. A netajíme se tím, že bychom chtěli po finále Evropské konferenční ligy přivést do Česka další akce UEFA, ať už kongres, zasedání výkonného výboru nebo třeba mistrovství Evropy nižší kategorie.“

Autor: Jakub Holý
Zdroj: fotbal.cz

Související

430857837_969156844573719_3610424408138733177_n
Domácí

Fiala se setkal s Clintonem a pojede za Bidenem. Jednat budou o Ukrajině i NATO

Vladimir Putin.
Zahraniční

Putin mění plány. Do Turecka pojede až po prezidentských volbách

Pohár pro vítěze Ligy národů
Fotbal

Češi v Lize národů narazí na Ukrajinu, Albánii a Gruzii

Předseda FAČR Petr Fousek a trenér Ivan Hašek
Fotbal

Konec dohadů, Čechy na mistrovství Evropy povede Ivan Hašek