Avatar má miliardu, potřebuje ale dvojnásobek

Druhý díl Avatara utržil celosvětově už miliardu dolarů, potřebuje ale minimálně dvojnásobek. Problém může představovat pandemie v Číně.

Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.

Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.
  • Zdroj: Disney

Druhý díl akčního sci-fi Avatar s podtitulem The Way of Water má za sebou komerčně úspěšných čtrnáct dní. Za první dva týdny od vstupu do kin se filmu podařilo utržit 1,03 miliardy dolarů. To je dokonce rychleji než v případě prvního dílu, který měl premiéru v roce 2009, a to o celých pět dní.

Producenti kolem režiséra Jamese Camerona však mohou mít i obavy, protože tržby z Číny jsou nižší než se očekávalo (za dva týdny 104 milionů dolarů). Za nižšími čísly z Číny nemůže nezájem diváků, ale pandemie covidu, která v Číně nastala od začátku prosince po rozvolnění politiky nulové tolerance.

Podle vyjádření Camerona je potřeba minimálně dvou miliard dolarů, aby snímek mohl být považován za ziskový. Ovšem dle spekulací by stačilo „jen“ 1,4 miliardy, aby se snímek zaplatil z kin. Tudíž i hranice 1,5 miliardy dolarů a pokoření dosavadně nejúspěšnějšího filmu v kinech za letošní rok druhého Top Gunu s podtitulem Maverick (tržby 1,488 miliardy), by Cameronovi mohlo stačit.

Hranice dvou miliard, ale stále není pro Avatara nedostižná. Záleží zda si i po Vánocích udrží výdrž.

Zdroj: CNBC

Související

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026

Záběr z filmu Mumie (1999)
Film a TV Výročí

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů slaví 25 let. Mumii zkazila pokračování

profimedia-0740109857
Domácí

Zemřela herečka Simona Postlerová. Trpěla postcovidovým syndromem