sobota 18. května 2024

Arogance komunistů: Trest za šíření lží označili za politický, mluví i o cenzuře

Kuriózní prohlášení se objevilo na oficiálním webu komunistů poté, co jejich neúspěšný kandidát na prezidenta Josef Skála vyfasoval podmínku za veřejné popírání, zpochybňování a schvalování genocidy.

MSK_3809-847x477

Josef Skála.
Zdroj: kscm.cz

  • Josef Skála.
  • Zdroj: kscm.cz

Skála v diskuzi proruského Svobodného rádia zpochybnil, že Katyňský masakr spáchali Sověti. Podle historiků se jednalo o povraždění polských válečných i civilních zajatců vězněných v sovětských koncentračních a zajateckých táborech, které provedla sovětská tajná policie NKVD v roce 1940. Povraždila asi 22 tisíc mužů, hlavně důstojníků a příslušníků inteligence.

V pořadu zaznělo například: „Všechno je trošičku jinak, než se nám snaží v současné době namluvit“. Skála řekl, že na vytváření nacistické legendy o NKVD od počátku spolupracovala exilová polská vláda. Exhumaci tisíců těl z hromadných hrobů označil za údajnou. Hovořilo se také o tom, že masové popravy v terénu do hromadných hrobů byla čistě německá metoda.

Soud debatu označil za propagandistickou exhibici za hranicí zákona. Komunisté ještě před vynesením rozsudku vyjádřili obavy z údajného ohrožení vědeckého bádání a omezení svobody projevu. "KSČM protestuje proti omezování svobody projevu," píše se na oficiálním webu. „KSČM odsuzuje probíhající snahy o kriminalizaci svých členů a sympatizantů z politických důvodů. Naplňují se obavy z možného omezení ústavního práva na svobodu projevu,“ dodávají komunisté.

Příspěvek vzbudil na sociálních sítích velké emoce. „Byli to právě komunisti, kdo tu od 50. let páchali justiční vraždy, posílali politické vězně na roky do basy a zavedli cenzuru. Na jejich místě bych mlčel,“ uvedl jeden z diskutujících. Další dodal: „Židi mají pro takové jednání příznačné slovo chucpe.“

Chucpe je židovský výraz pro extrémní nehoráznost. Leo Rosten v knize Jidiš pro radost charakterizuje chucpe jako: „Zlost, otrlost, cynismus, nepochopitelná kuráž, dovolenost spojená s arogancí, prostě něco, co žádné slovo v žádném jazyce nemůže plně vyjádřit.“

Související

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu

Recep_Tayyip_Erdogan_(2020-03-05)_02
Zahraniční

Pro Žida nejtěžší urážka. Erdogan řekl, že Netanjahu je horší než Hitler

107828252_305478687164513_2232830895516045460_n
Domácí

Kolem Novotného se stahuje síť. Kritika už zní i z jeho domovské ODS

Cali_Movilizacion_por_la_Vida
Zahraniční

Pácháte genocidu, spílá Kolumbie Izraeli. Jste antisemité, reaguje Jeruzalém