sobota 27. července 2024

Kolem Novotného se stahuje síť. Kritika už zní i z jeho domovské ODS

Podpora Pavla Novotného po jeho nedávných výrocích na adresu nemocné Aničky Slováčkové klesá i v jeho domovské ODS. Opoziční ANO požaduje jeho okamžitou rezignaci na všechny funkce a poukazuje na dlouhodobé užívání drog.

107828252_305478687164513_2232830895516045460_n

Pavel Novotný ztrácí podporu i svých stranických kolegů. Premiér Petr Fiala však zatím mlčí.
Zdroj: Facebook/Pavel Novotný

  • Pavel Novotný ztrácí podporu i svých stranických kolegů. Premiér Petr Fiala však zatím mlčí.
  • Zdroj: Facebook/Pavel Novotný

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný by měl vystoupit nebo by jej měli vyhodit z členské základny Občanských demokratů. Takový už není jen postoj opozičních politiků, kteří jej dlouhodobě kritizují za jeho vulgární výroky na stranu lidí napříč celým politickým a společenským spektrem, ale nespokojené hlasy s jeho osobou se ozývají i ze samotné ODS. Naposledy šéf pražské stranické buňky Marek Benda, který navíc uvedl, že Novotného nestandardní chování bude řešit vedení strany.

Tvrdou kritiku si totiž vysloužil poslední výstup řeporyjského starosty, kdy napadl saxofonistu Felixe Slováčka za jeho prvomájovou účast na akci KSČM. Novotný pod fotografii Slováčka s předsedkyní komunistů Kateřinou Konečnou napsal, že umělcova dcera brzy zemře na rakovinu. Tím podle Bendy překročil všechny hranice.

Podobné výroky jsou pro něho však charakteristické. V minulosti uvedl, že smrt Miloše Zemana a Andreje Babiše je ve státním zájmu České republiky, na šibenici posílal komunistického politika Zdeňka Ondráčka i ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, stejně jako vyzýval k vybombardování Palestiny. Jako bulvární novinář proslul výrokem o tom, že za smrt Ivety Bartošové je zodpovědný bulvár. To se stalo také stěžejním tématem třetí řady právě vysílaného seriálu Iveta, kde Novotného hraje herec Filip Rajmont.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0670495537
Domácí

ANO půjde do boje o Senát s Motoristy. Pomoci jim v tom může bývalý člen ODS

Miloš Zeman.
Domácí

Zemanovci dostávají novou tvář. Lobbista Nejedlý zakládá hnutí Hlas samospráv

1280px-Vojtěch_Filip_Praha_2013
Domácí

Exšéf komunistů chystá comeback. Pod stranickou vlajkou chce vplout do Senátu

20151030_Syrians_and_Iraq_refugees_arrive_at_Skala_Sykamias_Lesvos_Greece_2
Zahraniční

Austrálie postupuje tvrdě vůči migrantům. Vrací je zpět na oceánské ostrovy