pátek 3. května 2024

Anonym hrozí střelbou na univerzitách, kampus v Hradci už evakuovali

Šest vysokých škol v České republice dostalo ráno hromadný e-mail s požadavkem na výkupné. Anonym hrozí střelbou. Peníze chce například po Karlově nebo Západočeské univerzitě.

kj

Evakuace kampusu v Hradci Králové.
Zdroj: X

  • Evakuace kampusu v Hradci Králové.
  • Zdroj: X

Rozsáhlý zásah všech policejních složek a evakuace všech studentů i zaměstnanců se právě odehrává v univerzitním kampusu Na Soutoku v Hradci Králové.

"Na základě přijatého poznatku ve vztahu k výhružnému e-mailu jsme přistoupili k evakuaci studentů z kampusu v Hradecké ulici. Byla přerušená výuka," uvedla policie odpoledne na síti X.

"Ten, koho prý hledají, je z prváku, ukazovali nám fotky a jméno – to ale radši zveřejňovat nebudu," napsal na síti X uživatel s přezdívkou Kjub.

"Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů,“ napsala policie na síti X.

„V dopoledních hodinách jsme obdrželi tuto informaci. Okamžitě byly k dotčeným objektům univerzit v Plzni vyslané policejní hlídky, události věnujeme maximální pozornost,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Na ostatních školách se zatím pokračuje ve výuce. „Univerzita Karlova řeší tuto situaci s policií. Bezprostřední nebezpečí nehrozí, evakuace podle PČR není doporučená. Výuka na UK zůstává v normálním režimu,“ napsala studentům Karlova univerzita.

Související

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

americký policista
Krimi

Čtyři policisté byli zastřeleni při střelbě v Severní Karolíně

Dell.
Ostatní

Hráč amerického fotbalu zraněn při masové střelbě

profimedia-0867474369
Zahraniční Video

Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy