sobota 4. května 2024

Aerolinky vytvořily kávu, která prý chutná i v oblacích

Americká letecká společnost Alaska Airlines vytvořila společně s pražírnou Stumptown inovativní kávu, která na palubě letadla neztrácí chuť a vůni. Po dlouhé době tak dopravce končí spolupráci s výrobcem kávy Starbucks.

káva

káva Stumptown v kelímku
Zdroj: news.alaskaair.com

  • káva Stumptown v kelímku
  • Zdroj: news.alaskaair.com

Potraviny a nápoje konzumované v letadle ve výšce přes devět tisíc metrů ztrácí na své intenzitě. Může za to přetlak v kabině, který zvyšuje krevní tlak. Ten utlumí smyslový receptor čichu a chuti a společně se suchým prostředím radikálně mění jejich vnímavost.

Aerolinky teď na svém webu oznámily, že cestujícím budou od prosince podávat kávu, která bude lépe chutnat i vonět. "Stejně jako cestování má káva pozoruhodnou schopnost spojit lidi. Nemůžu se dočkat, až si naši hosté a zaměstnanci vychutnají šálek Stumptownu, až s námi poletí," řekl s nadšením generální ředitel Alaska Airlines Ben Minicucci.

Káva prošla mnoha nezávislými testy, při kterých odborníci zkoumali kromě hrubosti mletých zrn i vhodné filtrační papíry. Cestující si budou moci vybrat z několika příchutí: karamelu, marshmallows, třešní nebo hnědého oříškového másla.

Autor: Zuzana Beranová

Související

Boeing 777 United Airlines
Zahraniční

Boeing musel nečekaně přistát, na vině byl únik výkalů z rozbité toalety

káva
Ostatní Káva

Většina Čechů pije kávu každý den. Nejčastěji zrnkovou a doma

HK_SW_上環_Sheung_Wan_皇后大道中_Queen's_Road_Central_中原中心_Midland_Plaza_shop_JHC_eShop_online_night_June_2020_SS2_06
Ekonomika

Čínské eshopy expandují do světa. Letadla nestíhají jejich zboží vozit

Smartwings
Ekonomika

Smartwings je znovu pod kontrolou Čechů