pátek 10. května 2024

Adamczyková má úspěch dne

Česká snowboardcrossařka potvrdila vynikající formu.

8801.jpg

Eva Adamczyková v Gudauri.
Zdroj: Svaz lyžařů České republiky

  • Eva Adamczyková v Gudauri.
  • Zdroj: Svaz lyžařů České republiky

O prvním únorovém víkendu se daří spoustě Čechů, ale aspoň v jeho první polovině kralovala Eva Adamczyková. V závodu světového poháru snowboardcrossařek ve výšce 2340 metrů nad mořem v gruzínském Gudauri skončila druhá.

„Jsem nadšená. Na to, jak jsem ve čtvrtfinále byla vůbec ráda za postup, tak v semifinále se mi konečně povedl start,“ popisovala, jak se dostala mezi čtyři nejlepší.

„Ve velkém finále to bylo trochu horší, snažila jsem se to držet z prvního místa, ale udělala jsem trochu chybu, protože jsem nevěděla, že Chloe (Trespeuch, francouzská vítězka) je za mnou, nechala jsem jí tam víc místa, než bych měla,“ lehce se zkritizovala, ale z tváře jí nezmizel široký úsměv.

Hodně spokojený byl i trenér české reprezentace Marek Jelínek. „Evka jezdila velmi dobře a vydřela postup až do semifinále, kdy jí poprvé vyšel start a díky tomu odstoupila a udržela postupovou pozici. Ve finále nastoupila proti nejlepším a dlouho vedla. Musím říct, že to od Evy byla skvělá taktická práce, skvělý úspěch,“ řekl.

Autor: Jakub Holý

Související

profimedia-0859109302.jpg
Ostatní

Houser předčil Adamczykovou

profimedia-0857290393.jpg
Ostatní

Češi září ve světových pohárech

profimedia-0855195904.jpg
Ostatní

Ledecká nemá konkurenci

profimedia-0852919023.jpg
Ostatní

Adamczyková porazila Ledeckou