pondělí 20. května 2024

80letá žena platila podvodníkům pojistku za zemřelého syna, přišla o statisíce

Chcete třímilionovou pojistku po synovi? Zaplaťte nedoplatky. Tak vylákali podvodníci statisíce na ženě z Kojetína na Přerovsku. Nakonec doplatili na vlastní chamtivost.

peníze

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Žena za šest let zaplatila 300 tisíc korun. „Přerovští kriminalisté řeší případ oklamané seniorky, která platila různé částky jako doplatek za životní pojištění syna, který zemřel již v roce 2016,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po celou dobu seniorku nepravidelně jednou za týden až měsíc kontaktoval neznámý muž, který chtěl různé částky od 1 500 do 15 tisíc korun. Peníze přebírala žena, která měla vybranou částku předat další osobě, ta ji pak měla poukázat na konto pojišťovny.

Podvodníci seniorce slíbili, že po doplacení částky, kterou ani neupřesnili, dostane životní pojištění nežijícího syna ve výši tří milionů korun.

Podvodníci ale doplatili na svou chamtivost. V poslední lednový den jim žena dala 12 tisíc korun, o dva dny později chtěli dalších 90 tisíc. To odmítla a obrátila se na policii. Policie teď po podvodnících pátrá.

Související

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

online nakupování
Krimi

Prodejce nabízel sběratelské mince i lístky na Cimrmany. Zboží nikdy nedodal

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

profimedia-0745965054
Domácí

Dostane Janoušek odškodné? Po státu chce 155 milionů za stíhání i ušlé zisky