sobota 18. května 2024

33. kolo TELH: Moravské derby pro Vítkovice, šlágr kola ovládla Sparta

Plzeň si poradila na domácím kluzišti s Kladnem, Sparta vyhrála šlágr kola a Vítkovice zvítězily nad Olomoucí.

Hráči Sparty se radují z gólu

Hráči Sparty se radují z gólu
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty se radují z gólu
  • Zdroj: Profimedia

KOMETA – SPARTA 2:3

Sparta rozhodla šlágr kola v druhé části první třetiny. Během dvou minut dokázala vstřelit tři góly. Dvakrát skóroval Roman Horák a na všech gólech se podílel Filip Chlapík, který si připsal tři body za asistence.

„Blahopřejeme soupeři k vítězství. Dnes byla krásná atmosféra, je radost tady pracovat, láska k hokeji je pěkná, ale produktivita nás trápí. Dostali jsme takové lehčí góly, ale my gólmanovi musíme pomoct a dostat puky do brány. Například, je sedm minut do konce, náš útočník je sám před gólmanem a nedá,“ okomentoval zápas na webu komety trenér Modrý.

Branky a nahrávky: 8. Ďaloga (Flek, Holland), 40. Zaťovič (Cingel, Kratochvíl) – 14. Horák (Chlapík), 14. Horák (O. Najman, Chlapík), 16. O. Najman (Chlapík, Kempný)

PLZEŇ – KLADNO 7:2

Plzeň vyhrála vysoko nad Kladnem 7:2. Kladno sice vedlo po první třetině 1:2, ale kvůli své nedisciplinovanosti vedení ztratilo. Plzeň využila pět přesilovek a v novém roce vyhrála oba zápasy. Adrián Holešinský vstřelil jeden gól a připsal si tři asistence, Tim Söderlund nasbíral čtyři body za čtyři nahrávky.

„Dneska se nám to povedlo. Ve třetí třetině už jsme si to pohlídali. Byl to výborný, bojovný výkon od všech, včetně brankáře,“ sdělil na klubovém webu trenér Kořínek.

Branky a nahrávky: 12. Lev (Söderlund, Hrabík), 31. Indrák (Söderlund), 34. Holešinský (Schleiss, Söderlund), 37. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 46. Indrák (Lev, Söderlund), 51. Mertl (Zámorský, Holešinský), 53. Rekonen (Holešinský, Zámorský) – 14. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 14. M. Procházka (Smoleňák)

VÍTKOVICE – OLOMOUC 3:2 PO PRODLOUŽENÍ

Moravské derby přineslo třetí prodloužení v sezoně. V něm se prosadil francouzský bek Yohann Auvitu a pomohl domácím ke dvěma bodům. Vítkovičtí hokejisté vyhráli osmý zápas z devíti. Naopak Hanáci prohráli z šesti utkání pět.

„Gólmani dnes doopravdy podali perfektní výkon a štěstí se přiklonilo k nám. Fanoušci vytvořili výbornou atmosféru,“ řekl na klubovém webu trenér Vítkovic Veber.

Branky a nahrávky: 12. Bukarts (Kalus, Lakatoš), 38. L. Kovář (Lakatoš, Kalus), 61. Auvitu – 22. Navrátil (Káňa, Nahodil), 42. Navrátil (Řezníček, Káňa)

LIBEREC – PARDUBICE 1:4

Branky a nahrávky: 31. Rychlovský (A. Najman, Filippi) – 20. Sedlák (Kaut, Hyka), 47. Sedlák, 57. Hyka, 59. Cienciala

HRADEC KRÁLOVÉ – KARLOVY VARY 2:3 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH

Branky a nahrávky: 25. Perret (Freibergs, Jasper), 37. Jank (Jasper, Tamáši) – 34. Černoch (Bartejs), 48. O. Beránek (Plutnar)

LITVÍNOV – TŘINEC 5:2

Branky a nahrávky: 22. Kirk (Urban, Abdul), 38. D. Kaše (O. Kaše, Hlava), 40. O. Kaše (D. Kaše, Hlava), 46. Abdul (Urban), 60. Hlava (Koblasa, Zile) – 13. Hrehorčák, 23. Smith (Hrehorčák, Holinka)

MLADÁ BOLESLAV – ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:4

Branky a nahrávky: 17. O. Roman (Pyrochta, Fořt), 39. Skalický (Pyrochta, Järvinen) – 6. Valský (Toman), 48. F. Přikryl (Gulaš), 50. M. Beránek (Kubík, Doudera), 52. M. Beránek (Toman)

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Hokej Tipsport ELH

FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně