Prazdroj snížil emise téměř o polovinu
Plzeňský Prazdroj za pět let omezil emise z výroby téměř o polovinu. Dnes jeho pivovary tvoří jen třináct procent z celkových emisí v rámci výroby a dodavatelského řetězce.
Plzeňský Prazdroj za pět let omezil emise z výroby téměř o polovinu. Dnes jeho pivovary tvoří jen třináct procent z celkových emisí v rámci výroby a dodavatelského řetězce.
Český svaz pivovarů a sladoven ocenil osobnosti i nejlepší piva roku. Do Síně slávy českého pivovarství a sladařství byli uvedeni Bohuslav Kandrnál a Libor Smutek. Titul nejlepšího světlého ležáku získal Zubr Gradus.
Pivovar Starobrno nasadil špičkový monitorovací systém Siemens, který sleduje spotřebu energií až na úroveň jednotlivých strojů. Nová technologie přináší úspory, vyšší efektivitu a menší uhlíkovou stopu.
Tento americký svátek potěší každého českého pivaře.
Plzeňský Prazdroj od 1. října zvýší ceny některých balených i čepovaných piv o téměř tři procenta, tedy o 68 haléřů na půllitr.
Na Žatecku, v největší české chmelařské oblasti, se chystá začátek sklizně, která by letos měla dosáhnout dlouhodobého průměru kolem 6 400 tun.
Plzeňský Prazdroj láme rekordy, exportuje do skoro 50 zemí včetně Filipín a Mongolska
Belgie, proslulá svou pivní tradicí, hlásí další pokles spotřeby piva. Trend se týká celé Evropy, kde roste obliba nealkoholických nápojů a mladší generace dávají přednost zdravějším alternativám.
Češi mění své pivní návyky. Největší podíl na domácím růstu má výrazný zájem o nealkoholické pivo.
Plzeňský Prazdroj přepisuje pravidla své desetileté tradice pivních speciálů. Místo jednotné měsíční nabídky v programu Volba sládků přichází od května s novinkou Speciály z Prazdroje.