Češi jedí hlavně doma. Rozvozy nefrčí
Češi si i v roce 2025 nejraději vaří doma a nejčastěji jedí třikrát denně. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Sociologického ústavu AV ČR.
Češi si i v roce 2025 nejraději vaří doma a nejčastěji jedí třikrát denně. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Sociologického ústavu AV ČR.
Každý čtvrtý student starší 15 let zavítá jednou až třikrát týdně do fast foodu. Další více než polovina mladých lidí tam chodí minimálně jednou za měsíc. Pouze necelá dvě procenta fast foody nenavštěvují vůbec. Vyplynulo to z průzkumu mezi 5 628 studenty
Kvalita nemocničního stravování zásadně ovlivňuje zdraví pacientů.
Několik tisícovek stojí rodiče nástup jejich dítěte do školy. Některé rodiny to řeší půjčkou, ačkoliv se v tomto případě lze spolehnout i na pomoc státu.
Současný potravinový systém v Evropě má negativní dopady na životní prostředí a zdraví obyvatel, uvádí čeští vědci.
Češi podceňují vliv stravování na kvalitu života. Pouze osm procent lidí sní doporučované množství zeleniny a ovoce.