Potravinářská inspekce do Česka nepustila přes tunu chilli papriček
Přes tunu chilli papriček zajistila v minulém týdnu potravinářská inspekce. Na jídelní stůl se k Čechům nedostanou. Papričky už jsou zlikvidované.
Přes tunu chilli papriček zajistila v minulém týdnu potravinářská inspekce. Na jídelní stůl se k Čechům nedostanou. Papričky už jsou zlikvidované.
Není parmazán jako parmazán. Restaurace nejčastěji klamou své zákazníky tím, že na jídelním lístku uvádějí sýr Parmigiano Reggiano, přitom při přípravě pokrmů používají jeho levnější náhražku.
Každý osmý burčák nevyhověl kontrolním testům. V jednom vzorku se našla voda, u dalšího prodejce špatně označil původ. Hned dva vzorky obsahovaly podlimitní obsah alkoholu.
Největším rizikem smažení nebo fritování na přepáleném oleji jsou karcinogenní látky. Přestože takový olej zvyšuje riziko vzniku rakoviny, každá desátá česká restaurace ho směle používá k přípravě svých pokrmů.
Dva různé objekty, problémy takřka totožné. Inspekce až do odvolání nechala uzavřít hotel v Úpici a kavárnu v Malých Svatoňovicích.
Dočasně zavřeno. Takový je verdikt inspektorů Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kteří navštívili prodejnu Lidlu v Pardubicích.
Víno se v mikulovské výrobně dělalo ve zcela nevyhovujících prostorách. Je možné, že došlo i k jeho kontaminaci.
Olešná je bez obchodu s potravinami. Po setrvale sestupné kvalitě nabízeného zboží došlo k nejhoršímu. Inspekce krámek zavřela kvůli špíně.