Den pálivého jídla
Fanoušci chilli zbystřete, dnes je váš den.
Fanoušci chilli zbystřete, dnes je váš den.
Gastro sektor v Česku čelí obtížné situaci. Po slabém létě a zářijových povodních hlásí provozovatelé restaurací, barů a klubů výrazné ztráty. Nejhůře jsou na tom malé podniky v regionech, kde zářijové tržby propadly až o 20 procent.
Tradiční závod, jehož kořeny sahají až do roku 1914, se v Paříži běžel po třinácti letech.
Až doživotní trest hrozí muži, který v Bratislavě brutálním způsobem zabil svou partnerku. Vrahem je známý kuchař Jozef Hanuska.
Desítky lidí byly nakaženy salmonelou ve vietnamské restauraci. Na vině jsou nejspíš arašídy.
Namísto cestování po památkách, trip za dobrým jídlem a pitím. Česko láká turisty na gastrozážitky.
Sami provozovatelé restaurací žádali vládu o umístění republiky do gastroprůvodce Michelinu. Ta jim nakonec vyhověla, ovšem zadarmo to nebylo.
Pojídání hlemýžďů patří k tradicím už od dob Starověkého Říma. Jejich využití v gastronomii se stále rozšiřuje, a tak jich ve volné přírodě rychle ubývá.
Živé květy zdobí dorty, zákusky nebo třeba saláty. Takové zdobení není jen módním gastronomickým výstřelkem, ale metodou starou tisíce let. Vypěstujte si i vy zajímavé chutě!