sobota 5. října 2024

Znojmo se vrací do druhé ligy

Hokejisté Znojma sestupují do druhé ligy. Po porážce s Dynamem Pardubice B přišli znojemští Orli o naději na udržení v Chance lize.

HC Dynamo Pardubice B

HC Dynamo Pardubice B
Zdroj: hcdynamo.cz / Michal Křepela

  • HC Dynamo Pardubice B
  • Zdroj: hcdynamo.cz / Michal Křepela

Před posledním kolem Chance ligy je jasné, že do druhé ligy sestupují znojemští Orli. Znojmo dohánělo po první třetině jednogólové manko. Pavel Jenyš srovnal ve 26. minutě během přesilové hry. Dynamo si ale po pár minutách vzalo vedení zpět. Do třetí třetiny vstoupili znojemští Orli úspěšně a opět to byl Pavel Jenyš, který vyrovnával, 2:2. Závěr třetiny patřil hráčům Pardubic. Během posledních pěti minut dvakrát skórovali a ziskem tří bodů poslali Znojmo do druhé ligy. Pardubice B si naopak výhrou zajistily účast v soutěži.

„Zápas můžu hodnotit jedině kladně. Je to obrovská úleva pro nás i pro kluky v kabině, protože ten tlak na ně byl obrovský. Chtěli jsme si záchranu zajistit už dřív, to se nám bohužel nepodařilo. Naštěstí jsme to dneska zvládli jako tým, kluci makali od začátku až do konce, a i když tam byly momenty, které šly trochu proti nám – první gól po odrazu od mantinelu – tak jsme to nezabalili, neztratili jsme hlavu. Věřili jsme, že to zvládneme a vyhrajeme. To se nakonec podařilo, takže obrovské poděkování patří klukům do kabiny. Těšíme se na utkání v Sokolově a věříme, že bychom se ještě mohli dostat do play off,“ sdělil po utkání trenér Pardubic B Tomáš Jirků.

HC DYNAMO PARDUBICE B – HC LERAM ORLI ZNOJMO 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. J. Mikyska (Kaut, Rohlík), 33. Rákos (Hrádek, Hrníčko), 55. Kaut (Pochobradský), 58. Rohlík (Rákos, Pochobradský) – 26. Jenyš (Hruška, Bartko), 41. Jenyš (Hruška, Kratochvíl)

Zdroj: hcdynamo.cz, hcorli.cz

Související

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Sparta brala tři body v Pardubicích
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládla Sparta