pondělí 20. května 2024

Žena chovala v domě 200 slepic, poníky, kozly, psy i kočky

Chovatelka z Borovničky na Trutnovsku se bude zpovídat z toho, jak svůj chov vedla. Poté, co k ní přišli na kontrolu veterináři, putovala její zvířata k novým majitelům.

Slepice-v-domě-650x488

Takto svůj chov vedla z Borovničky na Trutnovsku.
Zdroj: SVS

  • Takto svůj chov vedla z Borovničky na Trutnovsku.
  • Zdroj: SVS

Věřit vlastním očím nemohli pracovníci Státní veterinární správy, když přišli na inspekci k chovatelce zvířat v Borovničce poblíž Dvora Králové nad Labem. V domě totiž chovala zhruba 200 slepic, 11 psů, 12 koček, husu, perličku, tři křepelky, dva poníky a tři kozly, a to v naprosto nevyhovujících podmínkách. Zvířata navíc trpěla řadou onemocnění, především zánětlivého charakteru. Veterináři je proto ženě zvířata odebrali a umístili je k náhradním chovatelům napříč celou Českou republikou. "Množstvím odebíraných zvířat i pestrou druhovou skladbou se jedná o zcela mimořádný a závažný případ," uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Problémy s veterinou chovatelka měla už před nedávnem. Krajská veterinární správa Královéhradeckého kraje na ni už letos v dubnu podala trestní oznámení, protože žena odmítala s úřadem spolupracovat a znemožňovala kontroly chovaných zvířat. Součástí trestního oznámení byla i žádost o domovní prohlídku, kterou následně Státní veterinární správa provedla.

Autor: Jan Skala

Související

Voleč,_dálnice_D11
Domácí

Polská pobídka zabrala. Dálnice z hranic do Trutnova se začne stavět letos

divoké prase
Domácí

Africký mor neustupuje. Ochranné pásmo se rozšiřuje o deset tisíc hektarů

Vyprava_vlaku
Domácí

Trutnov ruší městské vlaky. Provoz stál přes milion a nikdo jimi nejezdil

Nádraží Jaroměř
Domácí

Mezi Jaroměří a Trutnovem jezdí autobusy namísto vlaků. Výluka potrvá do 11. května