úterý 7. května 2024

Mezi Jaroměří a Trutnovem jezdí autobusy namísto vlaků. Výluka potrvá do 11. května

Výluka na železnici mezi Jaroměří a Trutnovem začala v noci ze čtvrtka na pátek a potrvá až do 11. května.

Nádraží Jaroměř

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Důležitý regionální železniční spoj bude obsluhovat náhradní autobusová doprava. Výluka mezi Jaroměří a Trutnovem potrvá do 11. května. Zpočátku se bude týkat úseku mezi Jaroměří a Červeným Kostelcem, a to do 15. dubna. Následně se přesune na úsek mezi Jaroměří a stanicí Starkoč, kde potrvá do 11. května. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu, a to i na některé návazné spoje. Omezení provozu je zapříčiněno nutnou údržbou trati.

České dráhy zajistí šest linek náhradní autobusové dopravy, aby vyřešily vysokou poptávku na této trati. Trasa je důležitá i pro spoje z Hradce Králové do Trutnova a Náchoda. Autobusová doprava mezi Jaroměří a Trutnovem bude organizována prostřednictvím různých linek s různými zastávkami. Speciální linka T pojede přímo bez zastávek, zatímco linka R obslouží několik stanic na trase. České dráhy také nasadí minibusy na linku Z, které zajistí obsluhu všech zastávek podle výlukového jízdního řádu.

Další autobusové linky, jako N a C, budou poskytovat spojení mezi Jaroměří a Náchodem s různým počtem zastávek. V době mezi 12. a 15. dubnem bude jezdit také minibusová linka S, která pokryje všechny zastávky mezi stanicemi Starkoč a Červený Kostelec.

Autor: Šimon Mitro

Související

Los evropský
Domácí Fauna

Do Krkonoš se po stovkách let vrací los evropský

Slavnostní otevření nádraží v Berouně (6. 5. 2024)
Domácí

Nádraží v Berouně je jako nové

Vlkov u Tišnova
Domácí

Na Vysočině budou jezdit vlaky 160kilometrovou rychlostí

Chlumec nad Cidlinou nádraží
Domácí

Cestování z Hradce do Chlumce se zrychlí