čtvrtek 25. dubna 2024

Vznikem seriálů a filmů ČT provází nová výstava

Od pátku 19. května je otevřena výstava o tvorbě filmů a seriálů České televize v budově Rohlík vedle Galerie ČT na Kavčích horách.

Výstava Příběh pořadu

Výstava Příběh pořadu
Zdroj: ČT

  • Výstava Příběh pořadu
  • Zdroj: ČT

Česká televize si nejenom pro své fanoušky připravila výstavu Příběh pořadu, která návštěvníky provede natáčením seriálů a filmů z dílny ČT. Expozice se zaměřuje na bezmála padesát televizních profesí i životní cyklus filmů a seriálů. Návštěvníci se seznámí s tvorbou námětů a scénářů, podívají se, jak vypadá ruchové studio a prohlédnou si i kostýmy a rekvizity z pohádky Krakonošovo tajemství. Naučnou stezkou pro děti i dospělé provází postavička Maxipsa Fíka namluvená Josefem Dvořákem.

Návštěvníky postupně vedeme jednoduchým labyrintem chodeb, pokojíků a výklenků. Začínáme natáčecím placem a postupně představujeme na pět desítek televizních profesí a ucelený vývoj a výrobu pořadu,“ uvedl autor výstavy a vedoucí scénického provozu České televize Pavel Hénik. „Televizní práci představujeme hravou formou, aby si děti mohly jednotlivé činnosti osahat a samy si přijít na to, jak se co dělá a funguje,“ doplnil.

Výstava se nachází vedle Galerie ČT v budově Rohlík na Kavčích horách. Otevřena je od pátku 19. května, denně vždy od 10 do 18 hodin. Výjimku z otevírací doby tvoří státní svátky. Vstup je zdarma.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČT

Související

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek

Jan Tománek a Marek Eben
Film a TV

StarDance dorazí na podzim. Obejde se bez Chlopčíka

Foto z výstavy Na turné
Hudba Výstava

Do světa hudebních hvězd láká výstava Na turné Národního muzea