pondělí 29. dubna 2024

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Během loňského roku řada streamovacích služeb v čele s Netflixem zdražila. Pokud byste si předpláceli všechny stěžejní platformy, tak měsíčně zaplatíte více než 1 200 korun.

Netflix

Ilustrační foto.
Zdroj: Rawpixel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Rawpixel

Ceny streamovacích služeb rostou. Ti diváci, kteří by chtěli mít přístup na všechny hlavní platformy, jež působí v Česku, tak by si museli vyhradit více než 1 200 korun měsíčně. Jde o osmičku streamovacích služeb Netflix, Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Apple TV+, Voyo, Amazon Prime a prima+.

Na tuzemském trhu figurují i menší online filmotéky jako KVIFF.TV, DAFilms či Edisononline, ale ty jsou zaměřené na artověji laděné a festivaly oceněné snímky. Pro většinu diváků, jež chtějí jak kritiky vyzdvihované filmy, letní blockbustery, filmy pro děti a bezedný výběr seriálů, je víceméně určeno osm vyjmenovaných služeb, které se perou o české předplatitele.

Ceny streamovacích služeb:

Netflix – 3 typy měsíčního předplatného – 199, 259 a 319 Kč

Disney+ - 239 Kč měsíčně, 2 390 Kč ročně

HBO Max – 199 Kč měsíčně, aktuální akce roční předplatné za 1 590 Kč

Apple TV+ - 199 Kč měsíčně

SkyShowtime – 179 Kč měsíčně, 1 429 Kč ročně

Voyo – 159 Kč měsíčně

Amazon Prime – 79 Kč měsíčně

prima+ - 3 typy měsíčního předplatného – zdarma s reklamami, 99 Kč měsíčně s reklamami, 149 Kč měsíčně bez reklam

Přestože Netflix vyjde nejdráž, pokud si člověk nechce platit nejlevnější předplatné, které nabízí jen HD rozlišení a jedno zařízení pro přehrávání v jeden čas, tak zároveň nabízí největší katalog. Navíc se mu díky růstu předplatitelů stále navyšují zisky, takže může masivně investovat do obsahu a k tomu kupuje originální tituly i z dalších služeb. Proto na něm momentálně jsou Nolanovi Batmani či většina dílů ze série Rychle a zběsile.

I když i na Netflixu rodiče najdou nepřeberné množství pořadů pro své ratolesti, tak v tomto ohledu je králem Disney, jehož filmotéka čítá všechny animáky z dílny Disneyho a Pixaru včetně hraných pohádek, marvelovek a titulů ze světa Star Wars. HBO Max se zase pyšní originálními filmy a seriály z dílny HBO a studia Warner Bros. Navíc vychází levněji než jeho dva největší konkurenti.

Pro chlapskou zábavu v podobě akčních filmů, špionážních thrillerů či westernů je ideální volbou SkyShowtime a Amazon Prime. Apple TV+ má nejmenší katalog, ale zase jeho seriály jsou povětšinou velmi kvalitní a řadí se k tomu lepšímu, co se za poslední roky na poli streamovacích služeb urodilo.

Voyo a prima+ pak lákají především na vlastní originální tuzemské seriály, jež se v televizi nevysílají nebo dorazí na obrazovky až po řadě měsíců. Aktuální série Sedm schodů k moci měla premiéru na prima+ před rokem a stanice Prima sérii uvedla až v lednu. Nova si zase některé své tituly nechává výhradně pro Voyo a jejich televizní uvedení naplánuje.

Výběr té nejideálnější služby pro vás je tedy složitý. Není se tak čemu divit, že řada lidí streamovací služby po měsících mění a nepředplácí si jich celoročně několik zároveň.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry