Výběr vánočního programu na druhý svátek vánoční

Přehled nejzajímavějších televizních pořadů, které najdete v programu na svatého Štěpána.

Arnold Schwarzenegger ve vánoční komedii Rolničky, kam se podíváš.

Arnold Schwarzenegger ve vánoční komedii Rolničky, kam se podíváš.
Zdroj: 20th Century Fox

  • Arnold Schwarzenegger ve vánoční komedii Rolničky, kam se podíváš.
  • Zdroj: 20th Century Fox

Hned ráno se můžete vánočně naladit rodinnou komedií Rolničky, kam se podíváš s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Schválně jestli drsňák Arnold sežene pro svého synka vysněnou hračku Turboman. Vysílá Prima od 8:50.

Dopoledne o druhém svátku vánočním si můžete zpříjemnit i romantickou oddechovkou Přání Ježíškovi, která je v mnoha ohledech lepší než letošní Vánoční příběh. Je to zřejmě i dáno tím, že snímek je remakem úspěšné polské komedie Listy do M, která má již pět dílů. Vysílá Nova od 11 hodin. Po obědě můžete v romantice pokračovat ve společnosti fešáka Richarda Gera a uhrančivé Julie Roberts. Nestárnoucí klasiku Pretty Woman vysílá Prima od 14:25 hodin.

Večer se můžete pobavit u jedné z nejlépe hodnocených českých pohádek všech dob. 146. nejlepší film na ČSFD vysílá Nova od 18 hodin. Císařův pekař a Pekařův císař je komediální ikonou české kinematografie s excelujícím Janem Werichem. Od uvedení pohádky uběhlo již jednasedmdesát let, ale stále se jí daří rozesmívat malé i velké.

Zbytek večera můžete strávit na stanici ČT1. Od 20:10 Česká televize vysílá předloňskou pohádku O vánoční hvězdě, která se řadí k těm lepším štědrovečerním pohádkám z posledních deseti let. Roztomilá Tereza Ramba se jako hvězda, která spadla z nebe snaží nevyhasnout. Pomůže jí chrabrý učitel s tváří Vojty Kotka.

A konec večera završí Hříšný tanec. Romantická klasika rozhodně není v žádném ohledu vrcholem kinematografie. Ovšem takřka hmatatelná chemie mezi Patrickem Swayzem a Jennifer Grey, kteří se sice na place nesnášeli, ale ve filmu jim to funguje na jedničku, z ní udělala kult. Hlášky jako „Přinesla jsem meloun“ nebo „Bejby nebude sedět v koutě" zlidověly. Vysílá ČT1 od 21:45.

Autor: Šimon Mitro

Související

Ondřej Vetchý a Pavla Beretová v pohádce Kdyby byly ryby (2014).
Film a TV

Polská televize uvede 16 českých pohádek

vánoční dekorace
Ostatní Vánoce

Jaké jsou pranostiky na Štěpána?

S čerty nejsou žerty
Film a TV Vánoce

Co si pustit na Štěpána?

Jitka Čvančarová v nové slovensko-české pohádce Tři zlaté dukáty
Film a TV Vánoce

Co si pustit na Boží hod?