Výběr čtyř filmů, které jsou právě v kinech

Přinášíme tipy na čtyři filmy, které stojí za to zhlédnout aktuálně v kinech.

film Fabelmanovi

Záběr z filmu Fabelmanovi.
Zdroj: Universal Pictures

  • Záběr z filmu Fabelmanovi.
  • Zdroj: Universal Pictures

Black Panther: Wakanda nechť žije

Oficiální synopse: Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda.

Fabelmanovi

Oficiální synopse: Nejnovější projekt Stevena Spielberga je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání, vyprávěný optikou mladého začínajícího filmaře. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy. Navzdory všem nepřízním osudu a překážkám, které mu stojí v cestě, se Sammy ponoří do své vášně a filmování se mu stane životní cestou.

Grand Prix

Oficiální synopse: Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví o dvou bratrancích milujících auta a jednom kriminálníkovi, který je zase rád krade. Roman (Kryštof Hádek) vede pofidérní autobazar na okraji města, má tři děti, živelnou manželku (Anna Kameníková) a pije. Emil (Robin Ferro), fanatický milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru, za kterou stojí jeho největší chlouba: maketa Formule 1. Když Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Formule 1, nezbývá mu nic jiného než požádat bratrance Romana, aby jej tam zavezl. Neumí totiž řídit. Ani jeden z nich ještě netuší, že se na ně nabalí místní magnet na problémy, vrchní dodavatel kradených aut a Romanův kamarád z vězení Štětka (Štěpán Kozub).

Hranice lásky

Oficiální synopse: Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou...

Související

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026

Záběr z filmu Mumie (1999)
Film a TV Výročí

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů slaví 25 let. Mumii zkazila pokračování

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic