pátek 17. května 2024

Vlakovou dopravu ve Středočeském kraji od února zkomplikují výluky

Hned čtveřice výluk zkomplikuje železniční dopravu ve Středočeském kraji během února. Další budou následovat i v březnu.

vlak zima

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Železnici ve Středočeském kraji čekají v prvních měsících roku komplikace v souvislosti s řadou výluk. V období od 5. do 11 února bude výluka v úseku Mladá Boleslav – Bakov nad Jizerou a od 5. do 15. února v úseku Mladá Boleslav – Turnov. Všechny vlaky na těchto tratích budou v těchto dnech nahrazeny náhradní automobilovou dopravou.

Další výluka bude následovat od 11. do 15. února v úseku Mladá Boleslav – Doksy, i v tomto případě budou vlaky nahrazeny autobusovou dopravou. Vlakem se od 2. února do 4. července neprojedou také cestující v úseku Rakovník – Hořesedly na trati Rakovník – Most. I zde budou jezdit autobusy.

Výluky budou pokračovat i v březnu. Od 23. března do 7. dubna bude uzavřena celá trať Kolín – Ledečko. V daném období budou nahrazeny vlaky autobusovou dopravou dle zveřejněného výlukového jízdního řádu. Komplikace budou v březnu i na trati Praha – Vrané nad Vltavou – Čerčany. V období 11. až 15. března a 18. až 22. března bude vždy v časech 9:40 až 17:40 výluka v úsecích Vrané nad Vltavou – Dobříš a Vrané nad Vltavou – Týnec nad Sázavou. I v tomto případě bude doprava nahrazena autobusy.

Autor: Šimon Mitro

Související

Požár skaldu olejů v Kladně (16. 5. 2024)
Domácí

V Kladně hoří sklad olejů. Místní nemají větrat

Malá_Skála,_nádražní_budova
Domácí

Podél Jizery se bude jezdit stovkou. Modernizace trati už může začít

Nový RegioPanter na trati Praha - Kralupy nad Vltavou.
Domácí

Nový RegioPanter křižuje Středočeský kraj

GNdi079WcAAScU6
Film a TV

Začaly se točit Tři princezny. Vánoční pohádka bude mít nádech emancipace